Egyedül hogy lehet felkészülni közép vagy felsőfokú TELC szóbelire?
A középfokú felkészítő könyvet már kétszer megcsináltam. Középre készülök, de úgy gondoltam, hogy nagy segítség lehet, ha felsőfokúra készülök, mert az nehezebb, és akkor könnyebb lesz a közép.
Tanárra, nyelvtanfolyamra nincs pénzem. Barátaim nincsenek, akikkel tudnék gyakorolni. Egyedül vagyok ezen a világon.
Körülbelül alapfokú a tudásom. Diplomához kéne nyelvvizsga, mert nem kapok munkát.
Sokszor voltam már vizsgázni, és rendre nem sikerül. Van olyan, hogy valaki hülye legyen a szóbelihez? Nem épp átcsusszanni akarok, hanem legalább 80%-osra vizsgázni.
A filmézés nálam nem működik. Egyrészt, ha nekiállok filmet nézni, akkor a szüleim azt hiszik, hogy szórakozok tanulás helyett.
Meg kéne tanulni szó szerint két könyvet is, de nem tudok magolni. Próbáltam, de csak a tartalmát tudtam elmondani a saját szavaimmal.
Nehéz
(mert a hallott szöveg értését
nehezen tudod egyedül)
Csak a Telc-nél próbálkoztál
(Esetleg másik típusú vizsga
jobban passzolna hozzád) Pl. a BME
Lehet, hog nem tűnsz elég "magabiztosnak"
(Azt a vizsgáztak egyből észreveszik és rosszabb
pontokat adnak) Az a felsőfokra felkészítő könyv
az nem rossz ötlet (bár kicsit túlzás a középfokhoz)
A szóbelihez valahogy próbálj meg önállóan "tételeket"
összeállítani (olyanokat mint amilyenek szoktak lenni
érettségin is) s amik a "hétköznapi" nyelvet
gyakoroltatják (Próbálj meg egy dolgot többféleképpen
kifejezni- angolul) Az már egyből jó, mert gazdagítja a
kifejező készséged Meg mondd fel hangosan a tételeket
De akkor az írásbelid már megvan?
Mert annyira a szóbelit kérdezed
A szövegértésre az egyik legjobb az Effortless English.
Az ESL Podcast is nagyon jó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!