Minden nyelvszakhoz kell a hozzá tartozó nyelvből emelt érettségi?
Nem értelek. Hogy jön a nyelvszakokhoz a szabad bölcsész szak? A 2 teljesen különböző. Ha szabad bölcsész szakra jelentkezel, akkor szabad bölcsész leszel. Ha nyelvi szakra, akkor fordító-tolmács, tanár, vagy amik még vannak lehetőségek.
Az sem világos, hogy mit nem értesz az emelt érettségin. Ha odavan írva, hogy kell akkor kell. Ha neked nincs, akkor mind1 hány pontod van, nincs felvéli. Tehát az angol, német, francia stb szakokhoz egyértelműen ott van.
Vannak szakok, ahol adott esetben több tárgyból is elfogadják az emelt érettségit. Tehát pl német nemzetiségi szakon lehet sima német emelted, vagy német nemzetiségi nyelv és irodalomból emelted. Nem ugyanaz a 2. És/vagy lehetőséget én amúgy nem is látok. Megvan adva, hogy mik a felvételi tárgyak, azok közül kell kettőt választani. Ismét pl nemzetiségi szakra felvételizel pl, leteszel egy német emelt érettségit VAGY nemzetiségi nyelvi érettségit ÉS ehhez jön hozzá a 2. felvételi tárgyad, ami ugye lehet magyar, angol stb.
Úgy jön össze a szabad bölcsészet a nyelvminorral, hogy nem örülnék, ha a főszakom szabadkodás lenne, mert nem látnám értelmét, viszont 350 ponttal nem jutnék be más bölcsész szakra, még költségesre se. A nyelvminorokhoz nem mindhez kell adott nyelv emelt érettségi, elég némelyikhez az angol vagy a német. Például kínai minornál nem várják el, hogy legyen kínai érettségid.
Szóval most már tudom, hogy vannak nyelvszakok, amikre amúgy lenne elég pontom, de nem elég az angol emelt oda. Kár, de azért köszi...
Persze, értem én, nekem is volt, hogy felvettek valahova, de nem iratkoztam be, tehát a szabad bölcsit alapból nem jelölném, csak megemlítettem.
Mindegy, azóta arra jutottam az elmúlt pár órában, hogy nem jelölök erős egyetemet csak a minor kedvéért. Inkább egy kevésbé hírneveset jelölök, ahol a főszakot is szeretni fogom. Csak hát jó lett volna, ha tudok minorozni is közben, minor meg nincs minden egyetemen...
Sebaj, azért köszi.
Mi az, hogy "minor nincs minden egyetemen"?
Nem hallottam, hogy eltörölték volna a BA, MA szinteket....ahol vannak minorok.
Egyébként még a nem tanár szakokon is már BA szinten kell választani vagy egy másik szakot vagy a saját szakodon belül kell szakosodni. Tehát a lényeg az, hogy minor mindenhol van.
Amikor azt írtam, hogy törölték-e esetleg a BA és MA szinteket az célzás akart lenni, hogy amíg azok megvannak, addig minor is kell, hogy legyen.
De ha te tudsz olyat, ahol nem kell minor, az engem is érdekelne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!