Három felsőfokú nyelvvizsga megkönnyítheti az álláskeresést?
Na, akkor kifejtem. Nem hiszem, hogy olyan sötét lennék, tanulmányi eredményeim minden tárgyból mindig jók voltak, most egyetemre járok, jövőre diplomázom mesterképzésen. Két cégnél is dolgoztam már gyakornokként (összesen 9 hónapot), tudom, ez nem sok, de így talán picivel több tapasztalatom van mint az átlag egyetemistának.
Igazából azért tettem fel a kérdést, mert két felsőfokúm (angol+német) már megvan, most pedig azon gondolkozom, franciából elmenjek-e. Nagy valószínűséggel sikerülne, elég régóta tanulom, használom, az előző félévet Franciaországban töltöttem Erasmussal (franciául hallgattam a tárgyakat). Csak sokan mondják, hogy a papír az nem sokat ér, hanem a tudás, akkor meg nem tudom, érdemes-e kiadni rá kb. 25 ezer forintot, annyira nem állok jól anyagilag. Máshol viszont lehet, hogy nem elég a tudás, a papírt is kérik...
Akkor így kellett volna feltenned a kérdésed, mert eredeti formájában meglehetősen ostobán hangzik. Hiszen egyértelmű, hogy megkönnyíti. Más kérdés, megkönnyíti-e annyira, hogy megérje áldozni rá. Mindez attól is függ, milyen munkát végzel.
Az mindenesetre nem igaz, hogy a papír semmit sem ér. Az igaz, hogy a tudás számít, de a kettő nem zárja ki egymást.
Akkor a kérdésed egészen pontosan az, hogy a két felső fokú nyelvvizsga mellett a harmadik megkönnyíti-e.
Hát, szerintem így akkor nem olyan fontos. A két nyelvvizsga elég, azt is szépen beírod az önéletrajzba, hogy franciául is tudsz. Aztán ha érdekel valakit, majd az állásinterjún átváltanak franciára, és kiderül, hogy tényleg tudsz-e.
Amúgy attól is függ, hogy mi a szakmád, és adott esetben egy cégnél a francia épp fontos is lehet (ha a cég svájci vagy francia).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!