Ezt hogyan állapítsam meg, hogy melyiket kell bejelölni?
Hétfőn dogát írunk, és az összefoglaló feladatok között egyet nem értek. Ki kell választani a 2 közül, hogy melyik a jó:
1 Jonathan was given/gave an award for his great performance in this year's play.
Na és itt miből tudom meg hogy melyiket kell bejelölni?
aztán itt ugyan ez a tipusu feladat egy másik mondattal:
I'm very upset because Claire wasn't invited/didn't invite me to her party. ezt sem értem. A wasn't invited és a didn't invite közül melyiket kellene bejelölni? És mi alapján, mert egyátalán nem értem.
Vagy a másik mondat, amitől agybajt kaptam.
Every day an amazing documentary about space
is shown/shows at the planetarium.
Na ezen totál kibuktam, mert egyátalán fogalmam sincs minek mi köze van egymáshoz.
6. mondat: Who was/did film directed by?
Ezt még úgy fel is fogom lényegében. Na de ezt a mondatot?
7. These cars are made/make in the USA.
Légyszives segítsetek nekem. A szenvedős szerkezetet vettük (jelen, múlt) és azt értem, meg minden ilyen kis cetlit 5-ösre írok belőlük, de a fent felsorolt mondatokat, egyátalán nem értem. Kérlek segítsetek! Köszi előre is.
A mondatot először próbáld meg lefordítani (!)
"Jonathan was given/gave an award for his great performance in this year's play" - itt pl.ha le akarod fordítani "Jonatán - díj - kapott" Ha Jonathán adta volna (a díjat) valakinek,akkor ugye ott kéne még állni annak, hogy kinek adta. De mivel az nincs sehol megadva, csak az lehet, hogy Jonatán maga kapta a díjat) Ez ilyen eccerű
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!