Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mi a "WIE DAS? " fordítása...

Mi a "WIE DAS? " fordítása ebben a szituban?

Figyelt kérdés

- So ein Pech! Mein Führerschein ist weg.

- Wie ist denn das passiert?

- Ich bin selbst schuld. Ich bin viel zu schnell gefahren.

- WIE DAS?

- Auf dem Schild stand 40 und ich bin 90 km/h gefahren. Zu meinem Pech stand 200 Meter weiter ein Polizeiwagen und hat mich angehalten. Die haben gleich gemerkt, dass ich etwas getrunken hatte.

- Getrunken? Ja, bist du verrückt? Erst die Verkehrsregeln nicht einhalten, dann betrunken am Steuer! Da kann man leicht einen Unfall verursachen!

- Ich hatte doch nur 3 Bier getrunken!

- Nur?! Du hast nicht alle Tassen im Schrank.

Én egyébként "Hogyhogy?"-nak fordítanám.

2013. jan. 29. 13:15
 1/4 anonim ***** válasza:

So ein Pech! Mein Führerschein ist weg. (Micsoda balszerencse! Elvették a jogsim)

- Wie ist denn das passiert? (Dehát mi történt)

- Ich bin selbst schuld. Ich bin viel zu schnell gefahren. (én tehetek róla, Túl gyorsan hajtottam)

- WIE DAS? (Az meg hogy lehet / Az meg hogy történt)

2013. jan. 29. 14:23
 2/4 anonim ***** válasza:

Többfélét lehetne írni Sz.tem meg a kérdező arra "kíváncsi", hogy "hogy történt" a dolog (hol ment mennyivel és mennyivel lett volna szabad)

Esetleg "Mit csináltál?"

2013. jan. 29. 14:24
 3/4 anonim ***** válasza:

Esetleg: "Hogy lehet az?"

- Auf dem Schild stand 40 und ich bin 90 km/h gefahren.

(A közl. táblán az állt, h. 40 km per óra és én meg

kilencvennel mentem)

Zu meinem Pech stand 200 Meter weiter ein Polizeiwagen und hat mich angehalten. (Balszerencsémre 200 méterrel odébb egy rendőrkocsi állt és megállítottak)

Die haben gleich gemerkt, dass ich etwas getrunken hatte. (Egyből észrevették, h. ittam valamit)

- Getrunken? Ja, bist du verrückt? Erst die Verkehrsregeln nicht einhalten, dann betrunken am Steuer! Da kann man leicht einen Unfall verursachen!

(Ittál valamit? Meg vagy őrülve! Először nem tartod be a közlekedési szabályokat, és még ittál is! Így könnyen okozhatsz balesetet)

- Ich hatte doch nur 3 Bier getrunken! (Dehát csak három sört ittam)

- Nur?! Du hast nicht alle Tassen im Schrank (Csak hármat! Te nem vagy normális)

2013. jan. 29. 14:29
 4/4 A kérdező kommentje:
Hálás köszönetem!!
2013. jan. 29. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!