ECL német nyelvvizsgával milyen tapasztalataitok vannak, illetve miket hallottatok róla?
Én ECLen voltam decemberben, szerencsére sikerült. 3 éve "tanulok" németet, de egyáltalán nem megy jól. Novemberben végigcsináltam a gyakorlókönyvet és témánként átnéztem a szavakat. 70%os lett, a hallás és a szövegértés húzta fel. A hallgatósnál szerintem minden érthető volt, nekem csak azért voltak gondjaim mert pár szót nem ismertem. A szövegértésnél annyira nem hiányzott a szótár, a levélnél viszont végig forgattam. Szerencsére könnyű témák voltak. Szóbelit lehúzták, de mondjuk nem is sikerült túl jól. A vizsgáztató viszont rendes volt.
Szerintem az ecl a legkönnyebb csak a feladattípusokat kell begyakorolni. Remélem tudtam segíteni.
Az ECLes felkészítő könyvet csináltam meg: Andreas Erns übungsbuch [link] (ncore-ról letölthető, későn vettem észre :)
A szóbelis könyvbe voltak témánként szedve a szavak. Azt meg kölcsönkértem és kb 1 hétig volt nálam, addig nézegettem: [link]
(Sprich einfach B2! - Német szóbeli érettségire és nyelvvizsgára)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!