Telc angol középfokú szóbelin milyen igeidőket kell használni? (Csak a szóbeli érdekel. )
Figyelt kérdés
2013. jan. 24. 00:18
2/7 anonim válasza:
Ugyan azokat amiket írásban. Vagyis szinte az összeset kéne tudni. Egyszerű példákat lehetne írni mindegyikre, de azt ehelyütt most mellőzöm.
3/7 anonim válasza:
én egyszerű és folyamatos jelent,egyszerű múltat használtam. will és to be going to-t ..nem kell megtanulni mind a 12 igeidőt, még az angolok se használják.. csak legyél talpraesett, nem neehéz a telc
5/7 anonim válasza:
Az összeset, azon belül azt, amit a helyzet megkíván. Ennek ellenére a beszélt nyelv és az írott nyelv nem azonos. Ha úgy beszélsz, ahogy írsz, akkor erőltetett és izzadtságszagú lehet a beszéd.
Épp ezért szóban csak egyszerű jelent/múltat, present perfectet, folyamatos jelent/múltat szoktak használni az angol anyanyelviek. Plusz néhány alakilag jövő időt (going to, will), de ezeket nem szokták igeidőként számon tartani. Élő beszédben inkább aktív ragozást használnak, passzívot (szenvedőt) alig.
6/7 anonim válasza:
Egyszerű jelen, múlt és jövő. A többit csak hülyeségből tanítják.
7/7 anonim válasza:
Egyszerű múlt, jelen, jövő, folyamatos jelen, múlt, present és past perfect, will és going to. Ennyivel már el lehet lenni, én is körülbelül ennyit tudtam, amikor megcsináltam a nyelvvizsgát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!