Hogyan tanítanátok FELNŐTTNEK angolt kezdő szinten?
A párom sosem tanult angolt, de úgy érzem, hogy kicsit szégyelli a gyerekeknek szóló leckéket böngészni, magától nem is lát hozzá. Viszont, ha egy egy dalszövegről beszélünk, akkor egész hamar elsajátítja a jelentést.
Olyan tananyagot keresek, ami kezeli gyerekként a kezdő tanulót, hogy ő felnőtt fejjel ne érezze butának magát ;) Ez a legfontosabb a sikerélményhez.
Nemrég voltam Horvátországban és ott volt szerencsém megismerkedni egy sráccal, aki úgy tanult meg angolul elég jól, hogy csak filmeket nézett. Először a kedvenceit, amiket az anyanyelvén szinte kívülről tudott, aztán a "kevésbé kedvenceit", végül már csak angolul nézett filmet, olyat is, amit nem látott előtte. És persze sokat :) Nem pár nap alatt, de évek alatt megtanult angolul. Gondolom vissza is mondta a hallottakat, meg neten is olvasott, mert beszélni is szépen tudott :P
De amúgy szerintem elég szomorú, hogy szégyelli a gyerekeknek szóló leckéket...
De vannak angol tanfolyamok is kezdőknek.
Ezt a napokban találtam, nem tudom mennyire hatékony: [link]
Ezer a lehetőség :D
Itt nézz körül! Vannak teljesen kisgyerekeknek való könyvek is, ha pl. meg is veszed a boltban, otthon annyit és úgy gyakorol ahogy tud. Ahhoz meg senkinek semmi köze, hogy miből tanul. Ha egyszer soha nem tanult még angolt, akkor persze hogy az alapoktól kell kezdeni de manapság már az a sikk, ha a gyerek az anyuka hasában "tanul" angolt, így nem is nagyon készítenek felnőtteknek normális kezdő könyvet.
Itt bele tudtok lapozni, meg sokhoz van hanganyag is, aztán ha valamelyik nagyon szimpi, akkor munkafüzettel együtt megvehetitek.
Könyv és könyv között is nagyon nagy különbség van, hiába mondjuk mindkettő kezdő, és vannak benne képek, meg magyarázatok. Egy könyvesboltban meg nem lehet olyan részletességgel kitapasztalni.
Kihagynám a mondókákat.
De különben ugyanúgy.
PS: There's only ONE English. - Basically
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!