Jó németet tanulni? Személyes tapasztalatok alapján
Ha már belejössz, nem kell a der,die,das-on gondolkodnod, érezni fogod, melyik szóhoz milyen névelő illik, de addig még sok munka vár rád. Nem nehéz a nyelvtan, logikus. :)
Nyelvet tanulni mindig jó.
Én imádtam mindig a németet, habár nem szokványos módon tanultam, hanem német nemzetiségi iskolába jártam, de nekem kifejezetten tetszik. :)
Az egyik kedvenc idegen nyelvem. Ha nem táblázatokat akarsz magolni, akkor nem nehéz!
Én nem vagyok egy nagy nyelvtanuló, de letettem a nyelvvizsgát németből. Hát, én csak az angollal és a latinnal tudom összevetni és azokhoz képest sztem elég logikátlan nyelv. Hiába tanulsz meg egy szabályt, több kivétel van rá, és nem csak a der, die, das olyan, aminek egyszerűen nincs semmi magyarázata, csak be kell magolni. Pl. a melléknévragozás is elég gáz, nekem azt soha nem sikerült úgy megtanulnom, hogy meg is maradjon a fejemben, egyszerűen annyira összevisszaság nekem. De van még benne egy csomó fárasztó dolog, mint a szórendek, az igekötős igék, az igék alakjai stb., amikre igen csak kell gyúrni, hogy belejöjjön az ember. De hát végül is rosszat nem mondok erről a nyelvről, mert igazából szeretem, és minden nyelvnek megvannak a maga "hülyeségei".
Szóval szerethető nyelv, inkább rá kell érezni sztem, és ne várj olyan nagy logikai dolgokat tőle, mint ami az angolban van. :) Sok sikert!
Utolsó!
Ezért nem "tanulni" kell egy nyelvet, hanem hallgatni, beszélni, írni, olvasni... ÉLNI benne. És akkor máris nem nehezek az általad említett dolgok, hanem jönnek magától. :) Próbáld ki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!