Hogyan különböztessem meg a Past Simple-t és a Past Continuous-t?
Sziasztok, angolból holnap után írunk témazárót, és nem értem, hogy hogy kéne megkülönböztetnem a past simple-t és a past continuous-t.. Adja van egy szöveg, hiányos szavakkal(és utána zárójelbe a szavak, hogy mivel kell kiegészíteni) PL.: 'One day we _____ (climb) a mountain.' said Mark, 'when a rock ______ (fall) on my father's leg.' Mark _____ (not have) a mobile phone, so he ______ (run) fivi miles to get help.
Valaki jó lenne ha leírná. Előre is köszi:)
A past simple a sima múlt, a past continous a folyamatos múlt.
'One day we _____ (climb) a mountain.' said Mark, 'when a rock ______ (fall) on my father's leg.'
A mondat egy folyamatot fejez ki (hegymászás), és egy a folyamat idején történt eseményt (a kő ráesik a lábára).
A hegymászás lesz a past continous, az esés a simple.
"Mark _____ (not have) a mobile phone, so he ______ (run) five miles to get help."
Ebben a mondatban egyik ige sem folyamatos szerintem.
Helyesen:
'One day we were climbing a mountain.' said Mark, 'when a rock fell on my father's leg.' Mark didn't have a mobile phone, so he ran five miles to get help.
Simple past> V3
Past Cont> was/were V+ing
Van egy jó trükk rá, ami nem nehéz, csak hosszú leírni. És mivel a blogomban már leírtam, inkább belinkelem.
Én így tanítom a tanítványaimnak, és eddig mindenki tök jól megértette belőle :) A bejegyzés végén feladat is van megoldással, ott gyakorolhatod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!