Lehet tanulás és tanulás között ekkor különbség?
Általános iskola 5-től volt nálunk nyelv oktatás. Én akkor az angolos csoportba kerültem (akkor örültem neki) Az évek során, majd a középiskolában is, szinte minden évben új tanárt kaptunk, új tankönyvek, és részben mindent kezdtünk az elejétől. Majd az egyetemen is volt valami kb. 1 kredites angol 2 évig, sokat próbáltam egyedül is tanulni, minden hókusz-pókusz könyvet és CD-t és mindent megvettem, és mindenki segítségét kértem, és azt hittem belepusztulok, hogy meglegyen a nyelvvizsgám.
Ma már egy alapfokút sem tudnék megcsinálni.
Most így közel 10 évvel később egyszer az egyik könyvesboltban a nyelvkönyvek közé keveredtem, majd levettem pár NÉMET könyvet és belelapoztam. Gondoltam egyet, hogy szabadidőmben csak úgy elkezdek ismét nyelvet tanulni. És csodák csodájára, úgy megy belém a nyelvtan meg a szavak mint valami száraz szivacsba a víz. Nagyon élvezem, már vagy 5 hónapja naponta 1-2 órát foglalkozok vele, a hanganyag részeket is megértem, és a német nyelvtanár által javított feladatok minimum 90%-a is jó szokott lenni (amúgy nem járok külön tanárhoz). Ennyire számítana az, hogy az ember kedvtelésből vagy kötelezőből tanul valamit? Mert gondolom a német nem lehet ennyivel nehezebb. Akik tanulták már mind a két nyelvet azoknak mik a meglátásai erről?
Én általánosban németet tanultam, idén kezdtem az angolt.
Rendesen tanították/tanítják mind a kettőt, szeretem is, de hozzám a kettő közül a német áll közelebb. Egyszerűbbnek is érzem, jobban megértem és megértetem magam. Sőt, pár óra (meg pohárka) elteltével a durva német helyi tájszólást is megértettem. Angol idén kezdtem, és nem áll össze, mert túl egyszerű. Nincsen olyan ktöttség, mint a németben, a derdiedas amitől olyan logikus és könnyű lenne.
Igen, sokat számít a kedv:)) Amikor rámjön, hogy akkor most kedvem van az angolhoz, akkor hibátlanokat írok, ha meg épp utálom, akkor meg van benne 2-3 hiba. 15/L
Lehet tanulás és tanulás között ekkor különbség?
Természetesen lehet. Az az egytlen különbség, hogy akkoroban 10 évig nem tanultál, viszont most meg beletrafáltál valamibe. Sőt már magántanárra is áldozol.
1-esnek.
Én ezzel pont fordítva vagyok, számomra éppen ez a der die das a zavaró. Az angolban nincs ilyen, csak he meg she, aztán kész. Amikor Hollandiában nyaraltam úgy éreztem, mentőövet dobtak felém. Szerintem az egyik legszebb nyelv a holland és az angolok is eredetileg onnan hajóztak át a szigetekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!