Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Lehet tanulás és tanulás...

Lehet tanulás és tanulás között ekkor különbség?

Figyelt kérdés

Általános iskola 5-től volt nálunk nyelv oktatás. Én akkor az angolos csoportba kerültem (akkor örültem neki) Az évek során, majd a középiskolában is, szinte minden évben új tanárt kaptunk, új tankönyvek, és részben mindent kezdtünk az elejétől. Majd az egyetemen is volt valami kb. 1 kredites angol 2 évig, sokat próbáltam egyedül is tanulni, minden hókusz-pókusz könyvet és CD-t és mindent megvettem, és mindenki segítségét kértem, és azt hittem belepusztulok, hogy meglegyen a nyelvvizsgám.

Ma már egy alapfokút sem tudnék megcsinálni.

Most így közel 10 évvel később egyszer az egyik könyvesboltban a nyelvkönyvek közé keveredtem, majd levettem pár NÉMET könyvet és belelapoztam. Gondoltam egyet, hogy szabadidőmben csak úgy elkezdek ismét nyelvet tanulni. És csodák csodájára, úgy megy belém a nyelvtan meg a szavak mint valami száraz szivacsba a víz. Nagyon élvezem, már vagy 5 hónapja naponta 1-2 órát foglalkozok vele, a hanganyag részeket is megértem, és a német nyelvtanár által javított feladatok minimum 90%-a is jó szokott lenni (amúgy nem járok külön tanárhoz). Ennyire számítana az, hogy az ember kedvtelésből vagy kötelezőből tanul valamit? Mert gondolom a német nem lehet ennyivel nehezebb. Akik tanulták már mind a két nyelvet azoknak mik a meglátásai erről?

2013. jan. 15. 20:00
 1/3 anonim ***** válasza:

Én általánosban németet tanultam, idén kezdtem az angolt.

Rendesen tanították/tanítják mind a kettőt, szeretem is, de hozzám a kettő közül a német áll közelebb. Egyszerűbbnek is érzem, jobban megértem és megértetem magam. Sőt, pár óra (meg pohárka) elteltével a durva német helyi tájszólást is megértettem. Angol idén kezdtem, és nem áll össze, mert túl egyszerű. Nincsen olyan ktöttség, mint a németben, a derdiedas amitől olyan logikus és könnyű lenne.

Igen, sokat számít a kedv:)) Amikor rámjön, hogy akkor most kedvem van az angolhoz, akkor hibátlanokat írok, ha meg épp utálom, akkor meg van benne 2-3 hiba. 15/L

2013. jan. 15. 21:17
 2/3 anonim ***** válasza:

Lehet tanulás és tanulás között ekkor különbség?

Természetesen lehet. Az az egytlen különbség, hogy akkoroban 10 évig nem tanultál, viszont most meg beletrafáltál valamibe. Sőt már magántanárra is áldozol.

2013. jan. 15. 21:53
 3/3 anonim ***** válasza:

1-esnek.

Én ezzel pont fordítva vagyok, számomra éppen ez a der die das a zavaró. Az angolban nincs ilyen, csak he meg she, aztán kész. Amikor Hollandiában nyaraltam úgy éreztem, mentőövet dobtak felém. Szerintem az egyik legszebb nyelv a holland és az angolok is eredetileg onnan hajóztak át a szigetekre.

2013. jan. 17. 02:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!