Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ha ezeket a szavakat megtanulo...

Ha ezeket a szavakat megtanulom elég a nyelvvizsgára?

Figyelt kérdés

[link]

És kb. ez hány szó lehet?

Ez ugyanaz, mint a 3000 leggyakoribb angol szavas gyűjtemény?

2013. jan. 15. 12:00
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Nem, ez 4500 szót tartalmaz. ÉS nem elég a nyelvvizságára, mert ahhoz min 10000 kéne.
2013. jan. 15. 12:45
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem az a fontos, hogy jól tudd használni a szavakat, amiket ismersz.
2013. jan. 15. 13:13
 3/5 anonim válasza:

Hogy a fenébe akarsz 5000 szót bemagolni ?! Inkább nézz angol filmeket , kommunikálj , olvass angol könyveket hallgass angol zenéket ( közbe nézd a szövegét ) aminek elengedhetetlen annak keresd meg a jelentését ! De megpróbálhatod megtanulni de szerintem akkor : 1. vagy mire bemagolod meg is utálod az angolt.

2. sikerült , megcsináltad pár hét múlva a felére nem fogsz emlékezni .

Saját magamat nézve én minél többet hallottam , használtam egy szót annál inkább a fejembe ment . Nem azt mondom hogy ne tanulj így szavakat , de ennek így nincs értelme . Szerintem tanulj inkább témakörökhöz csináld velük végig azokat amiket az elején írtam (pl. ha család a témakör olvasol azzal kapcsolatba angol cikkeket stb )Az öt perc angolt nagyon ajánlom ott a szövegek alatt találsz szószedetet ( abba csak azok a szavak vannak amik tényleg fontosak ). Az euroexam oldalát is látogasd meg nyelvvizsgával kapcsolatba sok mindent találsz. [link] -ezt feltétlen nézd meg segíthet . Remélem segítettem ! Amúgy azt kifelejtetted milyen nyelvvizsgára is készülsz ? :-)

2013. jan. 25. 18:58
 4/5 anonim ***** válasza:
De ha nem ismer szinte semmit az ember azt nem tudja j=l haszn'lni.
2013. jan. 25. 21:03
 5/5 anonim válasza:

De ha nem ismer szinte semmit akkor miért készülne már nyelvvizsgára ? Fél éve kezdtem a németet tudok már jó pár szót + nyelvtant de még eszem ágába nincs az alapfokú nyelvvizsga sem . Na meg nyelvvizsgára nem csak szavak kellenek viszont ha tud nyelvtan tudnia kéne szavakat is ! Ha még csak a Present Simple - t tudja akkor sem elég azt bemagolni hogy általánosság kifejezésénél használjuk .... Mi is tanulunk szavakat de nem azt mondja a tanár hogy na most feladom a 3000 leggyakoribb szót és magold be hanem veszünk egy leckét ahhoz tanuljuk pl. most mi a természettudományos leckébe vagyunk . Könyvet ad fel hogy olvassuk azt mondja ne feltétlen fordítsuk le az egészet mert sose fejeznénk be inkább a történet alapján próbáljuk megérteni . De ha kérdező mégis most kezdte volna az angolt akkor azt ajánlom tanuljon képekről . Mi ovi utolsó évében kezdtük az angolt de még mindig emlékszem rá :-) . Ovi utolsó és általános első évébe mi a füzetbe ragasztgattunk színes képeket és aláírtuk pl. sun vagy könyvet olvastak nekünk ami magyarul volt de a történetből valakit angolul tanítottak így volt benne angol szó meg nekünk az ének is angolul volt ott is ismerkedtünk szavakkal. Így tanultuk meg a legáltalánosabb szavakat ( na meg ez egy bizonyított tény hogy az agy minél színesebb a kép vagy vagy egy szó annál könnyebben befogadja ). Ha ennyire kezdő lennél talán ezek a legjobb első lépések . De vannak a pons-nak kiváló könyvei azokkal is jól el lehet kezdeni ( nekem a német nyelvtanfolyam kezdőknek című 3 hónapos pons van meg na meg pár angol köny ,szótár meg lapok de mind nagyon jó )

Hármas voltam ! :-)

2013. jan. 26. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!