Fél év Erasmus külföldön elég a felsőfokú nyelvvizsga megszerzéséhez?
Én kint voltam Párizsban Erasmussal fél évet, és a francia tudásom 0-t fejlődött, mivel mindenki angolul beszélt az Erasmusosok között, és angolul is tanultunk (abból meg felsőfokúval mentem ki).
Egyik barátom Stockholmban volt, középfokú tudással, de nem ért el felsőfokig pedig rengeteget ismerkedett és a suliban is angolul tanult.
Szerintem nem jellemző, hogy fél év alatt felugrana magától felsőfokúra a nyelvtudásod, kivéve ha kint is veszek nyelvi órákat, teljesen kizárod a magyar nyelvű dolgokat, és olyan emberekkel beszélgetsz napi több órát, akiknek ténylegesen anyanyelvi tudásuk van. Lásd pl nekem is van felsőfokúm, de ha velem beszélgetnél nehezebben érnél el felsőfokra, mint ha egy amerikai, brit vagy dél-akfrikaival. Ez az angolra vonatkozott persze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!