Nyelvvizsgára hány szótárt lehet vinni?
Figyelt kérdés
Most lehet én vagyok lassú, hogy nem értem, de csak annyit írnak, hogy egynyelvű vagy kétnyelvű szótár. Tehát akkor lehet vinni egy angol-angolt, vagy angol-magyart. És magyar-angolt?2013. jan. 9. 18:37
1/4 anonim válasza:
Az egynyelvű azt jelenti, hogy az angol szavak mellett nem magyarul van ott a megfelelő szó, hanem körülírják, illetve szinonimákat írnák rá angolul.
A kétnyelvű meg az, amiben ugye az angol szavak mellett a magyar megfelelője van és fordítva.
Tehát lehet vinni angol-magyar, magyar-angol és angol-angol szótárat is, ha minden igaz.
3/4 A kérdező kommentje:
Felsőfokú, kétnyelvű
2013. jan. 9. 19:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!