Végül akkor hány %-ot kell elérni emelten, hogy járjon mellé a pluszpont?
Jó, de ilyen alapon, amit te írtál, az is hülyeség, hogy 55%-os középnek felel meg.
Mert pl. ha van egy 100%-os közeped, meg egy 30%-os emelt érettségid (a két felvételi tárgyból), emellé a vitt pontok mondjuk 180.
Ekkor a valódi pontok: 30+100+180+50(emeltért)=360
a te írásod szerint: 100+55+180=335
Na...
Szerintem itt zárjuk le a vitát, a kérdező kérdésére mindketten ugyanazt válaszoltuk.
A pontjait meg úgyis ki tudja számolni mindenki...
Na ja, amit én írtam, az működik duplázásnál, a tiéd meg ott sem. A másik módszerrel nem is foglalkoztam mondjuk soha, a duplázásnál működik, viszont csak így lehet megmutatni (mármint ebből látszik), hogy mennyit ér középben egy emelt, mármint hogy közel sem olyan fényes egy 30%-os emelt, ahogyan a tömérdek "50 pluszpont"-tal hangzik, ennyi volt a célom.
De rendben, zárjuk hát le.
(Én is azt hittem, hogy midnenki ki tudja számolni a pontjait, amíg nem hallottam "profi" eszmefuttatásokat pont erről, hogy a 30%-os 80%-osat ér :D)
Tisztelt 13-as hozzászóló!
Nem erről vitáztunk. Ha elolvasnád végig, miket írtunk, látnád te is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!