60%-os latin nyelvi érettségiért ugyanúgy jár a középfokú nyelvvizsga?
Manapság egyre általánosabb, hogy egy emelt szintű nyelvi érettségiért, amennyiben az eléri a 60%-ot, automatikusan középfokú nyelvvizsgát szerezhetünk. Azonban nekem kételyeim vannak a holt nyelvekkel kapcsolatban.
Mivel nem is használjuk, ezért nem vagyok benne biztos, hogy ugyanúgy megszerezhetőek-e ily módon.
Habár az érettségi követelmények és a nyelvvizsga követelményei majdnem megegyeznek mind a holt, mind az élőnyelveknél. Ezért lenne logikus, hogy jár a nyelvvizsga.
Elsősorban már érettségizettek tanácsát várom, akik már "jártasak" a témában, de bármilyen típusú segítséget szívesen elfogadok.
Én úgy tudom,hogy érettségivel nem lehet kiváltani a nyelvvizsgát.Mármint nem kapsz érettségit még akkor sem ha emelt szinten érettségizel belőle.
Nem vagyok benne teljesen biztos,de tudomásom szerint ezt ma már nem lehetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!