Mikortól kell 2 nyelvből kötelezően érettségizni?
Figyelt kérdés
Egyetemre szeretnék majd menni és a francia tanárom szerint mire mi oda jutunk (3 év) már kell 2. nyelvből is érettségizni.. ez igaz? jól tudja?2009. aug. 16. 22:09
1/9 anonim válasza:
Én még ilyenről nem hallottam. Különben se lehet Mo-on 3 évre előre tervezni. Arról nem beszélve, hogy a szakközépben eleve csak egy nyelvet tanítanak. Szerintem a tanárod hülyére vesz benneteket, hogy tanuljátok az ő tantárgyát is. Én nem nagyon csípném az ilyet (mármint tanárt). Egyetemen kötelező a két nyelvvizsga.
2/9 anonim válasza:
Erről még nem hallottam. A tanárnő valószínű, hogy ezzel egy kis tanulásra akar titeket rábírni. Ami egyébként nem lenne hülyeség. Manapság egy idegen nyelvet beszélni már nem akkora kunszt, mint mondjuk 15 évvel ezelőtt.
3/9 anonim válasza:
Ilyen nem lesz, ne aggódj. Valaki annak örül, hogy csak egyből kell.
4/9 anonim válasza:
Nem lehet, hogy a tanárod arra gondolt, hogy a diplomához kell 2 nyelvvizsga? Az már most is egy csomó szakon így van.
5/9 anonim válasza:
valójában most is 2ből kell: magyar + 1 idegen nyelv :)
6/9 A kérdező kommentje:
Nem tudom.. tényleg elég rossz volt az osztály. Idén vonult vissza és azt egyik legrosszabb osztályának tartott minket. Mindenesetre én szeretnék franciából egy középfokút 4.-re és olaszból egy alapfokút. Angolból pedig egy felsőt.
2009. aug. 17. 00:39
7/9 anonim válasza:
Először azoknak lesz kötelező 1 nyelvből az érettségi, akik 2010-ben érettségiznek...
Nem hiszem, hogy 8-10 éven belül 2 nyelvből tennék kötelezővé az érettségit, annál is inkább, mert mindenben igyekszünk az EU-előírásokat bevezetni.
Amúgy középiskolákban évek óta 2 nyelvet oktatnak (ez biztos, mert a gyerekeim középiskolások!), 10-ben jön be a 2.nyelv!!! (De ebből nem kötelező érettségizni.)
Ja, és még az esti gimiben is VAN 2.nyelv!
(Mondjuk, azt tudjuk, hogy minden tanár a saját tantárgyának a fontosságát igyekszik tupírozni, valószínűleg a francia tanár is azt szeretné, ha komolyabban venné minden diák az ő tantárgyát, merthogy abból KELL érettségizni... Ez az ő vágyálma!)
8/9 anonim válasza:
Nekünk már kötelező volt egy nyelvből érettségizni idén, tehát utolsó, ezt rosszul tudod.
9/9 anonim válasza:
Off: 02.04! Már évek óta kötelező a szakközépben is egy nyelvből az érettségi, nem 2010-től! Csak az estisek kaptak kedvezményt, de már az is lejárt! Az pedig, hogy a te gyerekeid szakközépiskolájában két nyelv van, nem azt jelenti, hogy mindenhol. Szakközépben egy nyelv a kötelező, a ti iskolátok a kivétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!