Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik nyelvvizsgára menjek...

Melyik nyelvvizsgára menjek angolból?

Figyelt kérdés
Középfokon szeretnék nyelvvizsgára menni, de még nem tudom, hogy melyikre. Ki mit ajánl?

2012. nov. 10. 17:24
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Euro vagy Telc a legismertebb és legkönnyebb. Én Euro-n voltam, de sokan a Telc-re esküsznek. Azt tanácsolom nézz meg néhány feladatsort (ezek letölthetők az adott nyelvvizsgaközpont honlapjáról), ebből megtudod a feladattípusokat és tudsz dönteni, hogy melyik áll hozzád közelebb.

És mindenképpen nézd meg a megoldókulcsokat is, hogy például a szövegalkotást hogyan értékelik, mennyi hibát ejthetsz stb.

Nézd meg, hogy lehet-e szótárat használni, az is egy fontos szempont. Euronál nálunk még nem lehetett, de most már lehet szótárat használni.

Nyelvvizsga ára 25-30 ezer körül van.

2012. nov. 10. 17:37
 2/3 anonim ***** válasza:
Jó az Origó is. Én ott nyelvvizsgáztam, noha a szóbelim nem sikerült de nem kellett volna sok hozzá. Tapasztalatom alapján mondhatom azt, hogy a szóbeli része elég könnyű, nem kell nagyon okosnak lenni hozzá, csak bátornak, beszédesnek. Valamilyen szinten ennek tudhatom be, hogy nem sikerült. Szóbelinél reálisan pontoznak, sőt, a magnónál talán többet is kaptam a vártnál. Az írásbelit, annak ellenére, hogy sikerült nem ajánlanám. Elég sok embernek nem sikerült, viszont nekem ez a típusú jött be, sikerült is elsőre. Nézz utána, ha gondolod. Én úgy érzem az írásbelinél eléggé lepontoztak, a többiek is panaszkodtak, akik velem voltak vizsgázni. Tehát, ha egy picit is azt érzed, hogy nehéz, nem biztos, hogy menni fog, ne válaszd!!! Tudom, csalogató, hogy szótárt lehet használni, de nagyon tudni kell ide-oda tudni fordítani, sőt a fogalmazást is szigorúan veszik. A szóbeli vizsga menete, értékelése viszont szerintem nagyon fair. Legalábbis én ezen a véleményen vagyok.
2012. nov. 10. 21:58
 3/3 anonim ***** válasza:
A BME is tök könnyű.
2012. nov. 11. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!