Szeretnék németet tanulni, hogy minimum középfokú nyelvvizsgát tehessek belőle. Lehetséges ez nyelvtanár nélkül, itthoni tanulással nyelvkönyvekből? Ha igen akkor mennyi idő alatt?
Én is 10 évig tanultam németet, aztán 5 évig egy szót se gyakoroltam, és nekem is szinte minden kiesett. Viszont én is el akartam menni középfokúzni, és nekem sem lett volna pénzem a tanfolyamra. Úgyhogy elővettem a gimis könyveimet, és szépen a legelejétől elkezdtem őket ismételni. Euroexamos vizsgát csináltam, ahhoz van gyakorló könyv, a vizsgán előforduló típusfeladatokkal. Nagyon hasznos volt, tudtam, hogy mire számíthatok. A könyvet használtan vettem egy lánytól, 2000 ft volt.
Ja, nekem annyi segítségem volt, hogy az egyik barátnőm jól beszél németül, és ő is abban a nyelvsuliban vizsgázott (csak ő angolból), ahova én is készültem, és vele 2 napon gyakoroltunk a szóbeli részre.
Összefoglalva: igen, fel lehet készülni egyedül is a nyelvvizsgára ilyen alapokkal. ;) :D
Köszi az eddigi válaszokat :)
És szerintetek mennyi idő alatt sikerülne nyelvvizsga szintre fejlődnöm?
Hát az teljesen rajtad áll: képességeiden, mennyi időt szánsz rá, mennyire vagy kitartó...
Szóval ezt megsaccolni sem tudom. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!