Most kezdtem el japánul tanulni, ismertek olyan könyvet, weboldalt, ami hasznos lenne számomra? (bővebben lent)
Dekiru 1 és Dekiru 2
6500 ft mindkét része a könyvnek. Drága, de megéri.
Alapvetően én angol forrásokat használok, nem tudom vagy-e te olyan szinten angolból, hogy ezeket is kényelmes alkalmazni tudod. (Illetve akarod-e egyáltalán)
Ha érdekelnek, akkor szívesen leírom őket.
Tanácsként tudom mondani, hogy minnél előbb legalább a hiragana-t tanuld meg, sok helyen előjön. (szótárok is sokszor olvasatott csak kana-ban adják meg, román átírást igazából max gépelésnél használnak japánok)
Ha kanjikat tanulsz, akkor érdemes figyelni a gyökökre (radical), nem érdemes olvasatokat tanulni, inkább szavakat. Pl. 目-nál ne moku-t tanuld meg, hanem mondjuk 科目 (kamoku)-t.
Nem ajánlom, hogy előbb az udvarias (desu/masu) alakot tanuld meg. Sok anyag ezzel kezdi, de sokkal hasznosabb a közvetlen alakra építeni, hisz mégiscsak az a valódi alapja. (Persze végülis mindegy, de szerintem logikusabb így)
Max. annyit tudok mondani, hogy sokszor érdemes megnézni a szavak/nyelvtani formák alakjaiknak szószerinti jelentését. Vagy legalábbis nekem szokott ez segíteni abban, hogy megjegyezzem őket, de ez személyfüggő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!