Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angol és német mellé milyen...

Angol és német mellé milyen nyelvet érdemes tanulni?

Figyelt kérdés
Van angol és német államilag elismert középfokú nyelvvizsgám. Nem tudom, hogy érdemesebb valamelyiket nemzetközileg elfogadott felsőfokúra megtanulni, vagy tanuljak egy harmadik nyelvet? Ha ez utóbbi akkor melyik nyelvet érdemes szerintetek elhelyezkedés szempontjából választani?
2012. okt. 30. 08:41
 1/5 anonim ***** válasza:
Érdemes letenned a felsőfokút, a továbbtanulásnál is többet ér és jobb állást is kaphatsz vele. Ha szeretnél harmadik nyelvet tanulni, tanulj. Ártani nem fog. Mi szeretnél később lenni? Milyen területen akarsz dolgozni? Ha pl. az orvosin gondolkozol, jól jársz egy latin nyelvtudással. Egyébként szerintem amik ajánlatosabbak, az olasz, spanyol, francia, orosz. Gondolkozol azon, hogy később esetleg kiköltözz külföldre dolgozni? Mert attól függően hogy hova mennél, más-más nyelv lenne a hasznos.
2012. okt. 30. 10:12
 2/5 A kérdező kommentje:
27 éves vagyok. környezetvédelmi diplomával.
2012. okt. 30. 10:23
 3/5 webnyelv ***** válasza:

Olasz, spanyol, francia menne így a legkönnyebben, amik többnyire hasznosak is, főleg a francia. Az orosz is hasznos, de távolabb áll a nyelvtana és a szókincse az angoltól és a némettől, ezért kevésbé lenne neked könnyű. A holland lenne a legkönnyebb angol és német után, de kevésbé hasznos.

Szóval én a francia, olasz, spanyol közül javasolnám valamelyiket elsősorban. (A portugál se lenne túl nehéz angol után, de talán nem olyan hasznos, és talán a spanyol sem annyira, leginkább a francia.)

2012. okt. 30. 17:32
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi, akkor olaszt vagy franciát ajánlasz?
2012. okt. 30. 18:10
 5/5 anonim válasza:
tanulj kínait!
2013. ápr. 28. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!