TELC vagy ECL olasz nyelvvizsga könnyebben teljesíthető?
Figyelt kérdés
2012. okt. 24. 17:57
1/2 anonim válasza:
Igaz én nem olaszon voltam, hanem angolon (bár jövőre már az olaszt tervezem :)), de nekem messze pozitívabb véleményem van az ECL-ről, mint a TELC-ről. Színvonalban szerintem sokban nem különböznek, nem a legjobb minőségűek, de azért nem is egy EURO vagy Társalkodó. Ellenben mikor voltam ECL-en úgy érzem abszolút korrektül jártak el. A vizsgáztatók jó fejek voltak, nem arra voltak kíváncsiak, hogy mi nem megy, hanem arra, hogy mit tudsz. Nem szívattak, nem tettek fel olyan kérdéseket, amik a valóságban sosem hangoznának el (pedig felsőfokú nyelvvizsga volt). Ellenben volt egy diákom, akit segítettem felkészíteni TELC-re. Na az meg pont az ellentéte! Ott kezdődik, hogy ceruzával kell írni, ugyan miért? Nem értem miféle indíttatásból kell, amikor minden más vizsgát tollal kell írni. Nem kell mindjárt arra gondolni, hogy így van, de azért nekem akkor is gyanús, hogy adott esetben javítanak a dolgokon, ha mondjuk csak 1-2 ponttal írsz jobbat, mint az alsó határ. Nekik csak az éri meg, ha minél többször mész, 1-2 pontnyi átjavítás meg nem is szokott feltűnő lenni. Meg a feladatoktól sem voltam elájulva. ECL-en volt 2-2 feladat mindegyik típushoz és kész. TELC-en sokkal több volt. Tehát én ezek miatt tudom az ECL-t ajánlani.
2/2 anonim válasza:
A TELC-et nem kötelező ceruzával írni, ez csak egy lehetőség. Igen, nehéz, de fel lehet rá készülni. Nekem elsőre sikerült. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!