Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Origo vagy telc nyelvvizsgaa...

Origo vagy telc nyelvvizsgaa könnyebb a szóbelin és magnónál?

Figyelt kérdés
2012. okt. 21. 22:40
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Telc-en egy másik vizsgázóval beszélgetsz, míg Origón a vizsgáztatókkal. Nekem előbbiről kellemesebb tapasztalatom van, origón nem voltak túl szimpik a vizsgáztatók.
2012. okt. 21. 22:44
 2/6 anonim ***** válasza:

Szerintem Origó.Ott szerintem könnyű a magnó(alap,középfokon tuti,felsőfokon attól függ)

És szerintem a beszélgetős rész se rossz.

2012. okt. 21. 22:49
 3/6 A kérdező kommentje:
köszönöm.
2012. okt. 23. 09:15
 4/6 anonim válasza:
Origo. Próbáltam mindkettőt és bizton állíthatom. Azonban az írásbeli sokkal keményebb volt náluk.
2012. okt. 27. 16:01
 5/6 anonim válasza:

Origo szobelijen a vizsgaztatok akkor segitokeszek, ha latjak, hogy van tudasod, csak pl izgulsz. Ha nincs megfelelo szinten a tudasod, hamar kiszornak. Jo fejek, az anyanyelvi vizsgaztato is mindig erthetoen, nem tul gyorsan beszel. Fokozottan fontos naluk a nyelvhelyesseg.

Kiszamithatoak a temakorok kozep es felsofokon is.

Telcen van mas vizsgazokkal kozos szobeli es egyeni, csak vizsgaztatoval folytatott resz is. Mindketton a kommunikaciod konnyedsege, es a szokincsed gazdagsaga a fontos- szeretik az egyeni, kreativ megoldasokat. Szokatlan, komplex gondolkodast ugenylo feladatot is kaphatsz.

Magno minegyiknel kb. egyforma nehezsegu.

A felkeszitesed modja alapjan a tanarod dontse el, melyikre mesz, en minkettot probaltam, 3 nyelvnel, kozep es felso szinteken, ebbol angol felso volt a Telc, a tobbi Origo. Kreativ, mindenrol velemenyt alkotni tudo embernek elmeny lehet a Telc, es konnyebbnek talaltam. Az Origo szabatos, kipipalando feladat inkabb.

Irasbelin egyertelmuen konnyebb a Telc, nincs stesz a szotarazasal, mindent elohoz a fejedbol.

Bocs az ekezet-nelkulisegert, remelem, segitettem.

2012. okt. 28. 11:26
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen.
2012. okt. 28. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!