Valaki segít nekem az angolban? Belekeveredtem.
ugye van az already, yet, lately, stb. Tehát amik időre vonatkoznak. Azok a tárgy után állnak a mondatban - hisz a mondatsorrend így van: alany, állítmány, tárgy,( hely, mód )IDŐ? Valaki írna nekem egy példát?
pl. elmentél már aludni? Have you went to sleep already?
Vagy nem is értem...
Na és a yet? a jelentése: már, még. tagadóban még, állítóban már. De mindkettőnél a legvégére kerül?
Elmentél már fürödni? Have you had a bath yet?
Nem, még nem - No, no yet. ( ez így rossz szerintem)
Huh, kérem, valaki magyarázza el!
nos lehet nem írok le mindent, de ami eszembe jutott:
mi úgy tanultuk, hogy az already állító mondatban, míg a yet tagadó és kérdő mondatban van.
Általában úgy tanítják, hogy ezek a present perfect igeidőben használatosak. Na felsőbb szinteken kiderül, hogy ez nem teljesen igaz. De suliban elmegy :)
A "Have you went to sleep already? " alapból rossz. have you GONE to sleep? mert perfect-ben az ige 3. alakját használjuk.
és a bathos mondatba nekem az already jobban hangzik, annak ellenére amit az elején írtam.
és a válasz rá: no, not yet.
hát nem tudom mit írjak még.
A have+went nem létezik.
Ilyeneket kérdezhetsz:
1. Did you go to sleep already?
2. Are you already sleeping? stb.
A fürdéses példád már jó. A nem, még nem pedig úgy van angolul, hogy "No, not yet."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!