Mik az elvárások jelenleg a felsőfokú nyelvvizsgán?
Euroexam-ra gondoltam. Tapasztalat? Milyen feladatok vannak?
Tanfolyamra nem szeretnék menni, mert szerintem nincs rá szükségem, tavaly középfokúhoz voltam, de pénzkidobás volt. Leszámítva, hogy a feladatok típusait megismertem.
én voltam decemberben euron és tök könnyű volt, semmit se készültem rá és meglett:) és szóbelin egyáltalán nem volt speciális témám (jóból is megárt a sok - erről kellett beszélni:D) szerintem az a lényeg, hogy folyékonyan beszélj, ne állj le, ne gondolkozz, ahogy kérdeznek már mondj is valamit, tökmindegy mit mondasz, az a lényeg, hogy adod elő:P jó persze azért ne csinálj durva nyelvtani hibákat meg ne tévessz szavakat, de ha felsőfokra akarsz menni, akkor ezzel nem is kell számolni:)
írásbelin a levélnél volt érezhető,hogy ez nem középfok, valami a tengerszintekről de volt szó,de segítségnek egy hosszú cikk és nem kell minden szót érteni, kis logikával rájössz,hogy mi a lényeg és azt bemásolod a levélhez csak a körítést megváltoztatod:D
ja amúgy nekem az volt a nyelvtannál, hogy a vizsga után belenéztem egy ismerősöm felsőfokú felkészítő könyvébe és olyan hülye nyelvtani dolgok voltak,amiket életemben nem láttam és ott se kellett:D azt a választ írd,amelyik a legtermészetesebben hangzik:D én úgy csináltam,hogy meg se néztem miket lehet beírni,ahol többől kell választani,hanem hogy én mit mondanék, és amelyik a legjobban hasonlított rá a lehetőségek közül,azt karikáztam:D:D
azért persze tudok angolul:D csak nem nyelvtankönyvből magoltam (de nem is éltem külföldön) 18/L
Kösz! Akkor hát nem fognak pöccsekedni apróságokkal.
Btw én is irtózom a nyelvtan és angolkönyvektől, illetve a magolástól, soha nem is szorultam rá eme területen. Még jöhetnek válaszok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!