Melyik az az angol nyelvvizsga ahol azt kérdezik hogy mit tudsz?
És nem azt, hogy mit nem tudsz?
Itt volt a nagybátyám Ausztráliából, azt mondta az Origó nyelvtani teszt értelmetlen: A Despite of, B Although, C In spite of, D Regardless; mivel ez mind egyforma, ugyan azt jelenti és nincs a tesztre jó megoldás!
Annó a TELC nekem bevált... sokkal gyakorlatiasabbak voltak a tesztek, érdekesek. Lekötötték az ember figyelmét és nem aludt el rajta...
Amúgy meg minden attól függ mire kell a nyelvvizsga. Az origo szerintem úgymond "tudományos" nyelvvizsga lehet...az apró-cseprő különbségekre teszi a hangsúlyt. A nyelvet inkább mint kultúrális tényezőt néz. Ha főiskolán angollal akarsz foglalkozni vagy ha mondjuk angol tanár akarsz lenni, akkor arra megfelelő.
De ha az a terved, hogy elhúzol te is Ausztráliába, akkor fölösleges. De akkor igazából fölösleges bármilyen nyelvvizsga, csak a tudás számít.
Ha meg csak ahhoz kell, hogy megkapd a diplomád, ahhoz tökéletes a TELC.
"de a briteknél van egy árnyalatnyi különbség köztük" ... lehet hogy van, csak a britek se tudnak róla. :P ... legalábbis nem a köznapi életben.
Második voltam.
Az egy más kérdés, hogy a britek az általunk megtanult nyelvtan 30%-át használják a mindennapi életben. Igeidőből van 3 azt jónapot, ők se használják az összeset.
Sok ismerősöm él Angliában és mind azt mondta, hogy ha úgy beszélsz, ahogy tanultad, azt a britek sem értik:D
"Britek általunk megtanult nyelvtan 30%-át használják"
vagy meg se tanulják a primitív bunkó szüleiktől de mégis használják: 2010 ben egy csomót beszéltem angol paraszt nőkkel és egy csomó present perfectet, és ugye szerkezetet használtak ezenkívül tényleg angoltanár akarok lenni csak útlom a 100% elméleti megközelítést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!