Középfokú angol nyelvvizsgával nem fölösleges vagy nem hülyeség angol emelt szintű érettségi?
Megint keveredés van.
Ma a nyelvvizsga SZINTEKET jelölik így B2 középfok C1 felsőfok.
TÍPUSA lehet :
A- csak szóbeli rész van meg
B- csak írásbeli rész van meg
C- szóbeli is meg az írásbeli is megvan (complex)
Tehát az emelt angol érettségidhez te kapsz egy B2 szintű angol középfokú C típusú nyelvvizsgát. Magyarul nem kell újra vizsgáznod.
2.-tól kérdezem.
Emelt érettségihez tényleg csak egy B2-es szintű nyelvvizsgát kapok? Én úgy tudtam, hogy emelt fokút. A "C" akkor a komplex nyelvvizsgát jelenti ezek szerint? Bocs, hogy visszakérdezek, de megdöbbentem kicsit. Nem ebben a hitben voltam.
Igen a C a komlpexet jelenti. Szép is lenne ha emelt szintért felsőfokot adnának (C1), azért jóval többet kell letenni az asztalra. A középszintű érettségi ad egy erős alapfokú tudást, ha 5re megírod, az emelt szint meg annyival több pluszt kérdez, hogy már egyenlő legyen egy középfokú (B2) nyelvvizsgával.
Pl ha írnál egy 95%os középfokú nyelvvizsgát, azzal valószínűleg a felsőfok minimum pontját sem érnéd el, mert oda jóval nagyobb szókincs kell, több és választékosabb nyelvtant igényel.
egy sikeres emelt szintű angol érettségi B2 C típusú nyelvvizsgával egyenértékű, és elfogadják többletpontként, ugyanúgy, mintha lenyelvvizsgáznál belőle.
Viszont egy nyelvből csak egyféleképpen kaphatsz plusz pontot, tehát az emelt szint és a középfokú nyelvvizsga miatt nem kaphatsz angolból kétféle plusz pontot, csak a magasabbikat kapod meg (gondolom az emelt szint miatt az 50 pont) ha az angolt teszed meg a 2 választott tárgy közül az egyiknek. Ha ezt az egyetem engedi. Ha az egyetemen nem lehet a választott tárgy az angol, akkor simán a nyelvvizsgáért felszámítják a plusz pontot, és abból számítják bele az emelt szintűt, amiből akarod. Már ha akarsz emelt szintűzni másból.
A nyelvvizsgának az az előnye, hogy bár pénzbe kerül, viszont nem rontja az érettségiátlagodat, ha esetleg, bár megvan a 60%, de mégsem sikerül jól.
Tudom, hogy ez nem volt kérdés, de nem lehetsz túlságosan tájékozott a témában 10.esen, ezért gondoltam megemlítem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!