Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ki tudná nekem megmondani,...

Juhász.Évi 1987 kérdése:

Ki tudná nekem megmondani, mit jelent az a szó, hogy BECKENBAUER?

Figyelt kérdés

2012. szept. 17. 15:41
 1/3 anonim ***** válasza:
Medenceépítö
2012. szept. 17. 16:36
 2/3 A kérdező kommentje:
Danke schön!!! Próbáltam "összetenni" én is, csak nem voltam benne biztos, hogy ez így hegyes, és máshol sehol sem találtam, ezért gondoltam, hogy ide írok. Még egyszer köszönöm szépen! Minden jót!! Évi
2012. szept. 18. 16:25
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia Évi!

Az az igazság, hogy bonyolultabb, mint ahogy az elsöre látszik. ha felbontjuk a szót, ez esetben a nevet, akkor két fönevet kapunk. Becken és Bauer. A Becken németben nem csak medencét jelent, hanem "Tal"-at is. Tehát völgyet. A Bauer meg nem csak építöt; épitészt, hanem gazdálkodót,parasztot (sakkban gyalogost, parasztot) is. Ebböl sok mindent össze lehet hozni...:) Üdv. Laci

2012. szept. 18. 16:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!