Hogy lehet az, hogy valaki ennyire jól tud angolul?
Valószínűleg jó a nyelvérzéked. Legyél büszke rá.
17/F
"Azért lehet ez mert kiskoromban sokszor nézegettem filmet úgy, hogy ráraktam az angol feliratot és olvastam még ha nem értettem belőle semmit akkor is? Meg néha átkapcsoltam a dvd-t angol hangra (kb. 10 éves lehettem) aztán utána megkaptam a számítógépet és rengeteg játékkal játszottam angolul."
Megválaszoltad magadnak a kérdést. Az iskolában nem lehet megtanulni angolul, mert annyira rendszertelenül és rosszul tanítják a nyelvet, hogy érettségire elég, de az érettségi egy alapfokú angoltudást nem ér. Az emelt szintű érettségi jelenti azt, hogy már tudna magával valamit kezdeni külföldön.
Szerintem azért ez ennyire nem kiemelkedő, 16 évesen már elég sokan eljutnak arra a szintre, hogy egy középfokú nyelvvizsgát letegyenek, főleg hogy az iskolában heti 4-5 órád tuti van.
Szóval te azon szerencsések köző tartozol, akiknek korán megjött a kedvük az idegen nyelvhez, mert rájöttél, hogy ebben van a jövő (filmek, külföldi ismerősök. és majd később munka)
Viszont ha tényleg ragad rád a nyelv,és lenne hozzá motivációd is, akkor azt javaslom, kezdd el tényleg tanulni, és érettségi előtt csináld meg a felsőfokút.
Később nagyon megköszönnéd magadnak!
"Hogy lehet az, hogy valaki ennyire jól tud angolul?"- ez egy kicsit erős kijelentés, nem gondolod? Nem vagy egyedül ezzel az 'adottsággal' és nem is nagy csoda középfokúzni 16 évesen, ezzel még nem vagy kész a nyelvtanulást illetően... :)
14 éves kortól lehet nyelvvizsgát tenni, akár alap-, közép- és felsőfokon. Ismerek nem egy olyan diákot, aki érettségi előtt németből és angolból is felsőfokú (C1) nyelvvizsgát szerzett, igaz kéttannyelvű gimibe járt és volt nyelvérzéke is, az is fontos.
De a legnagyobb előnyöd, hogy gyerekként sok angol szöveget hallottál, olvastál, hiszen gyerekként lehet a legtöbbet tanulni. (szókincs, jó kiejtés, hangsúly, helyes szórend...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!