Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy lehet az, hogy valaki...

Hogy lehet az, hogy valaki ennyire jól tud angolul?

Figyelt kérdés
Nem dicsekedni akarok cask érdekel. Társaim előtt járok jóval az angolban (16 vagyok) már el tudnék beszélgetni egy angollal (skypeon szoktam is néha dumálni angolul , igaznem angolokkal hanem külföldiekkel és az angol a közös nyelv és megértjük egymást). Soha nem tanulok angolra mégis megy a nyelvtan is (arra mindig odafigyelek órán és itthon átnézem de nem tanulom) szókincsem meg nagyon nagy. Idén akarok nyelvvizsgára menni. Társaim azthiszik, hogy stréber vagyok pedig nem :D (Más tantárgyaknál nem is vagyok csak 3-as,4es még ha tanulom is:D) Azért lehet ez mert kiskoromban sokszor nézegettem filmet úgy, hogy ráraktam az angol feliratot és olvastam még ha nem értettem belőle semmit akkor is? Meg néha átkapcsoltam a dvd-t angol hangra (kb. 10 éves lehettem) aztán utána megkaptam a számítógépet és rengeteg játékkal játszottam angolul. Általános suliban alig tanultunk vlaamit mindig le voltunk maradva, folyton az alap dolgokkal jött a tanár már a végén untam. xd Ezek lehetnek az okai annak, hogy így megy az angol? Merre menjek tovább tanulni ha ezt szeretném kamatoztatni? Fordító/tolmács megéri egyáltalán? Ha külföldön szeretnék dolgozni ott milyen szakma kell?
2012. szept. 16. 10:04
 1/5 anonim válasza:

Valószínűleg jó a nyelvérzéked. Legyél büszke rá.

17/F

2012. szept. 16. 10:27
 2/5 anonim ***** válasza:

"Azért lehet ez mert kiskoromban sokszor nézegettem filmet úgy, hogy ráraktam az angol feliratot és olvastam még ha nem értettem belőle semmit akkor is? Meg néha átkapcsoltam a dvd-t angol hangra (kb. 10 éves lehettem) aztán utána megkaptam a számítógépet és rengeteg játékkal játszottam angolul."

Megválaszoltad magadnak a kérdést. Az iskolában nem lehet megtanulni angolul, mert annyira rendszertelenül és rosszul tanítják a nyelvet, hogy érettségire elég, de az érettségi egy alapfokú angoltudást nem ér. Az emelt szintű érettségi jelenti azt, hogy már tudna magával valamit kezdeni külföldön.

2012. szept. 16. 10:28
 3/5 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem azért ez ennyire nem kiemelkedő, 16 évesen már elég sokan eljutnak arra a szintre, hogy egy középfokú nyelvvizsgát letegyenek, főleg hogy az iskolában heti 4-5 órád tuti van.

Szóval te azon szerencsések köző tartozol, akiknek korán megjött a kedvük az idegen nyelvhez, mert rájöttél, hogy ebben van a jövő (filmek, külföldi ismerősök. és majd később munka)

Viszont ha tényleg ragad rád a nyelv,és lenne hozzá motivációd is, akkor azt javaslom, kezdd el tényleg tanulni, és érettségi előtt csináld meg a felsőfokút.

Később nagyon megköszönnéd magadnak!

2012. szept. 16. 10:52
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem sem olyan kiemelkedő, én is ennyi idősen csináltam a középfokút, a felsőt 12.-ben, és nem jártam különtanárhoz. A csoportunkban többen is így csinálták. Szerintem nem nagyon érdemes csak az angolra fókuszálni, nagyon sok tolmács/fordító/stb. van, a legtöbb anyanyelvi, velük nem nagyon lehet vetekedni. Viszont egy jó diploma mellé nagyon jól jön a jó angol nyelvtudás.
2012. szept. 16. 10:58
 5/5 anonim ***** válasza:

"Hogy lehet az, hogy valaki ennyire jól tud angolul?"- ez egy kicsit erős kijelentés, nem gondolod? Nem vagy egyedül ezzel az 'adottsággal' és nem is nagy csoda középfokúzni 16 évesen, ezzel még nem vagy kész a nyelvtanulást illetően... :)

14 éves kortól lehet nyelvvizsgát tenni, akár alap-, közép- és felsőfokon. Ismerek nem egy olyan diákot, aki érettségi előtt németből és angolból is felsőfokú (C1) nyelvvizsgát szerzett, igaz kéttannyelvű gimibe járt és volt nyelvérzéke is, az is fontos.

De a legnagyobb előnyöd, hogy gyerekként sok angol szöveget hallottál, olvastál, hiszen gyerekként lehet a legtöbbet tanulni. (szókincs, jó kiejtés, hangsúly, helyes szórend...)

2012. szept. 16. 13:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!