Melyik az erősebb/jobb nyelvvizsga?
most szereztem meg a felsőfokú rigó utcai(origós) nyelvvizsgámat. azért választottam ezt a fajtát,mert sok embertől hallottam ezt hogy ez a legerősebb nyelvvizsga típus,ezt minden egyetemen elfogadják.. a sulinkban az ÖSD-s vizsgára készítik a diákokat,viszont arról azt hallottam hogy az gyengébb is és nem fogadják el minden egyetemen..
de annyira elbizonytalanított a némettanárom,hogy hiába tudom,hogy ez a rigó utcai a jobb fajta már teljesen kétségbe vagyok esve.. mert ő annyira blamálja ezt a fajta vizsgát,mert szerinte nagyon nehéz,és hát az ÖSD-s is nyelvvizsga,és könnyebb is.. viszont a felkészítő tanárom azt mondta hogy ez tényleg jobb amit én csináltam..
szerintetek?
szerintem az öSD tényleg jobb. Nem akarlak elkeseríteni, de az origót külföldön például el sem fogadják, és ha oda szeretnél továbbmenni, akkor egy C1-es ÖSD!!! nyelvvizsgára lesz szükséged.
Én egyébként sok jót nem hallottam erről az origóról, a nyelvtanárodnak lehet igaza... :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!