Angol sorozatokat hogyan nézzem hogy fejlődjek angolból? Melyiket ajánljátok?
fejlődni akarok, és azt olvastam hogy az angol sorozatok jobbak mint az amerikai ráadásul nyelvizsgán is a brit angol t kedvelik jobban bár nekem már megvan a középfokú.
hogyan érdemes nézni milyen szinkronnal milyen felirattal?
VAn olyan aki így fejlődött?
várom a tapasztalatokat!
a sorozat személyes preferencia kérdése. amit szeretsz, és populáris, ahhoz van felirat magyarul és is angolul is.
én pl a csengetett mylordot eredetileg magyarul néztem, aztán kikölcsönöztem angolul is, és teljesen más élmény volt. persze felirat nélkül, mert úgy a történésekre figyelsz, és nem olvasol.
kezdésnek valami lassú tempójú, kevés szlenggel operáló sorozatot ajánlok. pl. a downton abbey.
aztán esetleg lehet az ultrapopuláris game of thrones, de abban elég sok a kitalált, idegen szó.
én az ifjaimnak azt szoktam mondani, hogy kezdjék olyannal, amit már ismernek magyarul - aztán nézzék angolul magyar felirattal, angolul angol felirattal, magyarul angol felirattal -- lehet variálni (jó buli, ha van az embernek ideje), nyilván filmtől, nehézségtől függ
ha van BBC Worldöt (asszem, most így híják) iktasd be az Eastenderst -- a szappanoperák a legjobbak a mindennapi szókincs fejlesztésére, a többinél nyilván ízlés kérdése, ha a sci-fit szereted, ne Robin Hoodot nézz és fordítva :)
én annak idején mindent néztem, és talán soha nem tudtam olyan jól angolul, mint amikor a Sky One ment éjjel-nappal -- azóta is hiányzik az a csatorna, nem tudja pótolni ez a sok száz...
sok sikert
:)
Ha van középfokúd ezt a problémát magadtól kellene megoldanod... nekem nincs semmim és angol felirattal értem.
Szavakat így elég nehéz tanulni, bár ha sokat használnják megjegyzed, de a ritka szavakat szerintem esélytelen.
Ha szavakat akarsz tanulni akkor magyar felirattal nézd, és örülj ha + 5 szót megjegyzel :)
Ha meg nem használod az új szavakat teljesen értelmetlen az egész, mert elfelejted.
http://www.youtube.com/playlist?list=PL1FCB09F2357288E4
Kiejtést lehet gyakorolni magnó hallgatós biztosan jobban fog sikerülrni próbáld meg leírni a szavakat angolul amit hallasz.
Ne csak nézd mert úgy nem sok értelme van.
Ismételd is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!