Hogyan tudnék úgy írni, mint egy korrektor?
Tigi5-nek igaza van most is. (Má' megint egy helyen vagyunk :)).
Tanulóként nem szívesen olvastam a kötelezőket, majd felnőttként rájöttem (benőtt a fejem lágya?), hogy azért azoknak van igazán értéke, mondanivalója, és a stílusuk, helyesírásuk is felülmúlja a mai írások legtöbbjét.
Ti vmit félreértettetek. Ha valaki sokat olvas, akkor "egyszerűen" jó lesz a helyesírása. Viszont a korrektor az, aki olyan szabályokat tud, amit még egy magyartanár sem.
Na, azt hogy lehet megtanulni?
ne reménykedj, a korrektor is ember, és volt már egy-két harcom, mert nem jól tudott egy szabályt... jelentek is meg olyan fordításaim, ahol rosszul van a nevek toldalékolása, amit én eredetileg jól írtam... ez van
nem tudok okosabbat mondani, mint hogy tanulj - akadémia helyesírás - osiris
üdv
:)
Óriási tévedés, hogy aki sokat olvas, vagy épp magyartanárnak tanult, akkor jó a helyesírása. A jó helyesírás egy adottság, és kell hozzá egy érdeklődés is, hogy az ember ha olvas, nem (csak elsősorban) a tartalomra figyel, hanem a szavak, mondatok leírására.
Aki imád olvasni, annak általában legfeljebb átlagos a helyesírása, mert ők épp a tartalomra és az egész szöveg meséjére figyelnek, és nem a betűkre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!