Egy francia középfokú nyelvvizsgát teljesen nulláról napi 2 óra tanulás mellett körülbelül mennyi idő alatt lehet letenni?
A középfokig általában 500 óra tanulásra van szükség.
A franciáról azt szokták mondani, hogy nehéz, szóval lehet, hogy ennél több kell. De ha tudsz angolul az segíthet.
Úgyhogy szerintem ez minimum 8 hónap. De simán lehet, hogy a vége 10 vagy 12 lesz.
Tényleg rohadt nehéz, nekem jó a nyelv érzékem. 4 évig tanultam franciát heti 4 órában, tanárral, de semmit sem tudok. A kiejtés és az írás egyébként a legkönnyebb része, az még nekem is prímán megy. Viszont tele van rendhagyó igékkel (szinte csak az van), ugye minden szónak meg kell tanulni a nemét (mint a németben) és minden kis sz*rt ragoznak, mint mi magyarok. Szóval szőrnyű, max. akkor leszel jó franciás, ha kint élsz.
Szerintem tanulj inkább spanyolt, az nagyon könnyű.
Na! Nincs olyan, hogy nehéz nyelv!
A kiejtésére vannak szabályok, amiket jobban jelet alkalmazni, mint pl. az angol kiejtést illetően.
A hallás utáni szövegértés pedig csak gyakorlás kérdése (bármi olyat teszel, a háttérben szóljon vmi francia, a szintednél csak kicsit magasabb).
A nyelvtana is logikus. A rendhagyó szavakat, szerkezeteket más nyelvben is ugyanúgy le kell ülni, és meg kell tanulni!
Akkor miért nehezebb mint más nyelv? Miért ez a vetítés, hogy csak 10 év alatt lehet középfokú???
Akik iskolában "tanulnak" évekig nyelveket és nem sikerül egy középfokú, az európai nyelveknél nem a nyelv nehézségének tudható be.
Van, aki angolul már 15 éve "tanul" mégis megbukik a középfokún. De az angol az valóban KÖNNYŰ, a legkönnyebb ei-i nyelv!
Persze az meg a másik szélsőség, hogy 10 hét alatt középfokú nyelvvizsga szerezhető. :D
Ennyit a sztereotípiákról és városi legendákról.
Üdv,
egy nyelvtanár
Köszönöm mindenki válaszát!Természetesen nem egyedül gondoltam a tanulást, hanem vagy tanfolyamon, vagy magántanárral...Azonban eljárni heti 1-2 órára édeskevés. Szerintem a nyelvtanulás legmeghatározóbb része, hogy otthon elővegyük, s üljünk felette.., mert a szavakat senki nem jegyzi meg egyszeri elolvasásra.
1 évvel kibékülnék...Lehet, hogy nem sikerülne mindennap 2 órát foglalkoznom vele, de hétvégén meg lehet ennél többet is...Ez csak egy körülbelüli átlag volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!