Arab online nyelvtanulásra van lehetőség? Szeretnék megtanulni, de vidéki vagyok, nem tudok iskolákba járni, ezért szeretnék online, vagy levelező jelleggel.
Szia 1. válaszoló!
Rosetta Stone-nal is van esetleg tapasztalatod? Megosztanád?
Pimsleurt az előírás szerint használtad: naponta 1 leckét, vagy többet is?
Milyen szintre juttat el a Rosetta Stone és a Pimsleur?
Hello. A Rosettát nem használtam, de sokáig megvolt. Pedig eléggé felkapott. Azzal van könyv is, bár nekem az nem jött be, mert pl buszon nem tudtam tanulni. vagy például monoton órákig tartó sorakozás alatt stb Gyorsan meg is feledkeztem róla. A Pimsleurt feltöltöttem a telefonra és hallgattam. Egy leckét minél többször, és addig nem léptem tovább, amíg 99%-ra azt az adott anyagot nem sajátítottam el- de ezt majd mondja a hanganyag is. Viszont csak ismétléskor hallgattam nyilvános helyen, ugyanis akkor fog működni a pimsleur módszer, (ezt tényleg be kell tartani!!) ha hangosan ismételsz. Nem suttogva hanem teljesen ugyanúgy, ahogy az audio kéri.
Vicces volt, amikor egy szituációban úgy adódott, hogy kérdezték hogy tudok-e arabul és (állítólag az arab ismerőseim szerint) hibátlan arab kiejtéssel közöltem hogy még nem tudok. Nagyon értetlenek voltak mert azt hitték hogy csak szórakozom velük:)
Visszatérve a hallgatáshoz. Akkor fogod megtanulni, ha leállítás nélkül minden egyes fordítást kapásból tudsz mondani. Akkor mehetsz a következőre. Nem érdemes elsietni, mert akkor viszont csak a rövidtábú memóriád használod, nem véletlen a napi 1 lecke.
Köszi szépen a gyors választ!
Azt lehet tudni, hogy a Pimsleurnek mekkor a szókincse kb.?
szerintem a két legjobb könyv ha már tudsz angolul
az assimil arab
és a teach yourself arab
mind a kettő középfokig vezet el.
a többi nyelvkönyvüket is ajánlom figyelmetekbe!
többek között ezt ajánlja alexander arguelles
temérdek videója van fenn a neten ahol mindent elmagyaráz
és mozes mccormik
akinek szintén sok videója van amikből sokat lehet tanulni
nem tudom miért nem működött a link mindenesetre itt van egy másik:
egyébként ami meg jó minőségű és működik is az meg mindig drága.
de tényleg megéri megvenni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!