Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Levél referencia vonal fajtái?

Levél referencia vonal fajtái?

Figyelt kérdés
Miket lehet írni a referencia vonalhoz? Azt tudom hogy van a complaint (talána panaszlevél) meg az application (információ kérő levél). Ezeken kívül mik vannak és angolul mik? Pl: az információ adó?
2012. aug. 5. 18:02
 1/1 anonim ***** válasza:

Pontosan nem tudom milyen fajtákra bontják ezeket, de mikor tanfolyamra jártam egy csomó levelet írtunk, kb ezek szerepeltek.. :)

Volt hivatalos levél, ahol nem lehetet aposztrofálni, rövidíteni, itt megvannak a hivatalos megszólítások, nyitó- és záróformák, elrendezés, tagolás...

Volt reklamáló levél (complain) pl. egy termék után, téves banki tranzakció után, rossz nyaralás miatt, stb. Információ kérő: szállásról, szolgáltalásról, állásról, pályázatról, tanfolyamról, programról, stb.

Információ adót inkább szakmain írtam, turizmuson belül pl. egy városnézés programját írtam le vagy a szálloda szolgáltatásait jellemeztem, stb.

Írtunk baráti leveleket is, ezek 1-1 megtörtént élményről szótak (nyaralás, betegség, iskolai esemény..) vagy egy baráti invitálást kellett lemondani valamire hivatkozva (pl. szülinapi parti, amire nem tudsz elmenni, mert mondjuk nyaralni mész vagy vizsgázol). Ezekhez is kaptunk egy tök jó szószedetet és mondatgyűjteményt, a kulcsszavakat valamint a nyitó- és záróforlulákat megtanulva pik-pak össze lehet rakni a levelet.

Sok sikert! :)

2012. aug. 5. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!