Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Középfokú német nyelv vizsga...

Középfokú német nyelv vizsga (Többi lent)?

Figyelt kérdés

Szerintetek mennyi ideig tartana tanulnom középfokú német nyelv vizsgára?

Régen kis koromban német csatornákat néztem, onnan tudtam először németül, majd iskolában azt választottam nyelvként.

Elég jól tudok németül, elég gyakran hallgatok német rappet, gyakran beszélgetek németekkel (írásban, nem mikrofonon és nem élőben), mivel olyan játékokkal játszok, ahol gyakoriak a németek.

Elég jól ismerem a szlenget, hallás utáni értésem is elég jó (Egyszer mikrofonon beszélgettem 1 némettel és azt mondta, hogy betegnek találja, hogy megértem őt, mert elég gyorsan beszél és néha még a saját unokatesója sem érti meg).

Viszont beszédet gyakorolnom kéne még mert néha gondolkoznom kell, hogy mit mondjak az adott szituációban.

Helyesírásom elég jó németben szerintem.

Amiket hallgatok zenéket azokban az összes szót megértem (persze van néha 1-2 kivétel).

Most megyek majd a 11. osztályba.

#német #német nyelv #középfokú német nyelv vizsga
2012. júl. 29. 01:51
 1/1 Fenyvesi Gábor ***** válasza:
Általában 6-700 óra az érettségi után, a tanuló szorgalmától és a tanfolyam intenzitásától függően, ettől lehet persze eltérés is.
2012. júl. 30. 08:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!