Mi a véleményetek a TELC vizsgaközpontról? Érdemes ott nyelvvizsgázni?
2010 elején voltam, azóta nem tudom milyen.
Nagyon kevés időm volt felkészülni (2 hónap), ráadásul majd egy éve nem tanultam semmi angolt.
Azt a két hónapot nagyon meghúztam, jártam tanárhoz, igaz egy héten egyszer 50 percet, de arra elég volt, hogy beszélgessünk egy kicsit, kijavítsa a leveleket, amiket írtam, és picit gyakoroljuk a hallás utáni szövegértést.
Beszereztem a hivatalos telc gyakorlófüzeteket, amik rém egyszerűek voltak, a vizsgán sokkal nehezebbek voltak.
Nehéz, hogy az írásbeli rész egy napon van a hallott szöveg értéssel, és ugyebár a hallási feladatokat csak egyszer hallgathatod meg. Ráadásul az írásbeli után nincs szünet, egyből jön a hallás utáni, baromira fáradtan elég nehéz volt a hallás utáni.
A szóbeli rém egyszerű volt, a lényeg, hogy folyamatosan beszélj, néhány nyelvtani hiba nem számít, legyen folyékony, és ennyi.
A nyelvvizsga maga elég drága, a nemzetközi bizonyítványa meg amúgysem ér semmit, de ha plusz pont kell, vagy diplomához kell, arra tökéletes.
Az hogy neked melyik a legkönnyebb típusú nyelvvizsga, az tőled függ. Ez egynyelvű, szótárt nem használhatsz, nagy szókincs kell hozzá, és a nyelvtant is tudni kell.
Más helyeken például más feladatok vannak, neked kell megnézni, melyik passzol hozzád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!