Találtam egy oldalt, amin van egy csomó kanji (kb 1000). Ha ezeket mind tudom, az melyik nyelvvizsga szintnek felel meg?
tul képp fogalmam sincs. merthogy; Japánban 5 szintű a nyelvvizsga. az első, legalapabb ( N5) hoz kell 120 jel. ha pont az a 120 jelet megtanulod akkor ok, de ha az pont nincs benne abba az 1000 be?
ha be linkeled, akkor megsasolom, aztán írok.
am a nyelvvizsgához nem elég a kanji tudás, az csak egy lépcsőfok. jonnek a ragozasok, partikulák, szókincs ugyebár, és ezután a kanjik.
ha megtanulsz 1000 kanjit, plusz beszélsz japánul, akkor már újságot, viszonylag könnyen tudsz olvasni.
de nem árt megemlíteni, hogy a kanjik össz száma kb 40-50.000 db. persze a jpnok se tudjak mindet, de a legmagasabbhoz ( N1) kb 2300 db kell
Az, hogy melyik szintű nyelvvizsgára melyik kandzsik kellenek, meg van határozva! Nem véletlenszerű az a bizonyos 120!
1000 kandzsi kb. az N2-es nyelvvizsgaszintnek felel meg. Amit Magyarországon már felsőfokúnak honosítanak, de az igazság az, hogy minden japán nyelvű forrásanyag az N2-t jó erős középszintnek jelöli meg, és ez fedi is a valóságot, hiszen ez azért még csak az a szint, amit egy japán általános iskolát végzett diák tud.
Az N1-es, legmagasabb szintű nyelvvizsgának az anyaga az N2-nek szókincs és kandzsi tekintetében közel a duplája, de természetesen nyelvtan is jön még hozzá, ráadásul a szövegértés (írott és olvasott) technikáját is kell fejleszteni, mert ahogy egyre magasabb nyelvvizsgaszintről van szó, értelemszerűen egyre nehezebb szövegek vannak. Nyelvizsgán pedig szótár nem használható.
Hadd ajánljam ezt a két linket, fusd át őket, találsz néhány hasznos információt:
Amennyire belenéztem pontosak a forditások, de csak ez az oldal nem elég a kanji tanuláshoz. Ez akkor jó ha már tudod a kanjikat és át akarod ismételni őket.
Az 1000 kanji N2höz (kb. felsőfok) elég, de épphogy, kb 1 százasal több a követelménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!