Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Szerintetek akkor most teljese...

Szerintetek akkor most teljesen elfelejtettem?

Figyelt kérdés
9 évig tanultam németet.Német nyelvű óvodába jártam és általános iskolába heti 7 német órám volt 8 évig.Viszont mellette tanultam angolt is az utolsó két évbe és most én h*lye inkább az angolt kezdtem el tanulni.Már két éve angolt tanulok és úgyérzem elfelejtettem az összes német szót.Régen simán fordítottam a sorozatokat, nagyon szép volt a kiejtésem,egy csomó szót tudtam most meg az előbb kiróbáltam egy német dalt énekelni és alig tudom kiejteni a szavakat.Most akkor örökre elfelejtettem? Vagy fellehet eleveníteni?
2012. jún. 30. 22:41
 1/5 A kérdező kommentje:
+ a dédnagymamám osztrák volt teljesen.A mamám is tudott még németül de már elfelejtette. Annyira fosok hogy én is elfogom.Szerintetek ha pl most kimennék németbe kb 3 hónapra akkor újra tudnék? Vagy megint tanulnom kéne? A jövőbe szeretnék németbe dolgozni ott építeni a karrierem de remélem nem kell a 9 évet újra tanulnom...
2012. jún. 30. 22:56
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem felejtetted el, csak átment passzívba a tudás. Egy hét alatt visszahozhatnád az egészet.
2012. jún. 30. 23:49
 3/5 A kérdező kommentje:
Az egészet visszalehet a kiejtéssel együtt?
2012. jún. 30. 23:53
 4/5 anonim ***** válasza:
Ez egyéntől függ szerintem. Kezd el tanulni és meglátod.
2012. júl. 1. 10:03
 5/5 ttiittaa ***** válasza:

Meg fogod látni, sokszor a "leülepedés" nagyon jót tesz, sokkal rendszerezettebben fognak visszajönni a dolgok, mint valaha!!!

Én pont fordítva voltam, és az angolt tettem el több mint 7 évre alvóba, és maga volt a megvilágosodás, amikor újra nekifeküdtem (az eleje kínkeserves volt, erre készülj fel!).

Hajrá!!!

2012. aug. 23. 23:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!