Németből szeretnék középfokú nyelvvizsgát letenni. A Telc vagy az Euroexam a jobb?
Melyiket ajánlanátok és miért?
Tudtommal mind a kettő államilag elismert, árban is megegyeznek.
A Telcnek felkészítő könyve is van. Az Euroexam-nek is van?
Esetleg tapasztalatok, melyik könnyebb főleg (a szóbelire értem, mert attól jobban tartok)?
Én is euron voltam egynelvűn középfokon angolból. A szóbeli gyakorlatias, nincsenek elvont témák. Az írásbelin egyedül a nyelvtan a genyó meg a diktálás, de átlehet belőle menni. Az egynyelvűt is elfogadják, a kétnyelvűt csak akkor ajánlom, ha frankón tudsz fordítani magyarról németre, mert ennyivel több csak a másiknál.
Euronak is van felkészítő munkafüzete, de amúgy én a telcesből készültem rá, a feladatok hasonlóak.
Asszem mindkettőnek a honlapján van fenn próbanyelvvizsga hanganyaggal és javítókulccsal együtt, össze tudod vetni a két feladatsort, ki tudod választani, hogy melyik fekszik jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!