Ismertek érdekes nyelvtanulási módszereket?
első sorban egyéni tanuláshoz, olvasni és írni már tudó gyermekeknek, felnőtteknek:)
A csoportos olyan érdekelne, amit két, három személlyel meg lehet valósítani.
Egyéni tanuláshoz a módszerem: fogok egy adott nyelvű (már amúgy általam más nyelven ismert) regényt, és elkezdem olvasni. Annak ellenére, hogy az elején semmit sem értek belőle, az ég világon. Mire a végére érek, általában már folyamatosan tudom olvasni, és tudom követni.
A 2.-3. könyv végére szinte mindent értek.
Utána el szoktam kezdeni ismeretlen könyveket olvasni, azt először megint nehezebb, de abba is hamar belejövök.
Ugyan ma már egyéni módszer szerint haladok, de itt van egy fiatalabb koromból ami akkor nagyon bejöt.
írj fel egy papírra korlátozott számú betűt. Mondjuk, legyen 6, 8 vagy 10. Mindenki próbáljon meg annyi szót ezekből kirakni és leírni egymás alá amennyit tud.
Érdemes megegyezni hogy lehet-e egy betűt többször felhaználni. Ha nem (szerintem ez a jobb), akkor az alap 6-10 közé is írhatsz egy betűt többször.
Ha akarjátok utána összesíthettek, de úgy is csinálhatjátok hog elkezdtek körbe menni és mindenkinek mondania kell egy szót, de csak olyat lehet ami még nem hangzott el mástól.
Pl.
angol nyelv
betűk:
A A B R D G I
megoldás, mondjuk:
Arab
bird
bard
bar
rag
garb
dig
big
Jó poén az is, ha egy szóval indítasz aminek a betűit kell felhasználni. Mondjuk, SURPRISE és ez a 8 betű.
a link lemaradt
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!