Mi a különbség az angol emelt érettségi és a nyelvvizsga között?
e muszáj leraknod 11-ben ha nem szeretnéd, lehet 12-ben is, de ha 11ben megcsinálod, akkor 12-ben ebből a tárgyból már nem kell érettségizned. a nyelvvizsgát csak sulin kívül rakhatod le, az államilag elismert nyelvvizsgaközpontokban. az emelt és a nyelvvizsga között pedig nem tudom mi a különbség, csak azt tudom, h a nyelvvizsga különböző helyeknél más és más. vhol könnyebb vhol nehezebb.
én e héten tudtam meg hogy sikerült a nyelvvizsgám, pedig nem vagyok vmi profi angolos :))
Először is, egy középfokú nyelvvizsga egyáltalán nem felel meg egy emelt szintű érettséginek. Nehézség szerint így vannak sorrendben: alapfokú nyelvvizsga -> középszintű érettségi -> középfokú nyelvvizsga -> emelt szintű érettségi -> felsőfokú nyelvvizsga
Másodszor, felsőfokú nyelvvizsgát NEM lehet kapni semmilyen érettségivel. Középszintű nyelvvizsgát lehet kapni emelt szintű érettségivel, ha 60%-ot elértél.
Aztán, előrehozott érettségiben történtek változások, már nem lehet olyan egyszerűen előrehozottan érettségizni, csak ha "az oktatás a helyi tanterv szerint befejeződik". Nézz utána.
A felsőfokú vizsgát érő érettségiről:
Lehet angolul érettségizni akárhány tárgyból. Bármilyen középiskolába jár.
DE felsőfokú nyelvvizsga csak akkor járhat, ha emellett még KÉTTANNYELVŰBEN is tanul valaki.
Azzal jársz jobban, amelyik több pontot ér.
Középfokú nyelvvizsga: 28 pont
Emelt szintű érettségi: 50 pont
Felsőfokú nyelvvizsga: 40 pont
Mondjuk az emelt szintű érettségi az ma már kötelező.
Meg attól is függ, hogy milyen szakon akarsz tanulni. Például ha angolon, akkor oda kötelező az emelt angol érettségi, viszont akkor nem fogadnak el semmilyen angol nyelvvizsgát, csak egy másik nyelvből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!