Ti mennyit tudtok havonta áldozni arra, hogy olyasmit tanuljatok, ami nem iskolai különóra, hanem csak érdeklődésből tanuljátok?
Arra gondolok, hogy az viszonylag könnyen megérthető, hogy valaki pl. angol tanfolyamra jár, vagy angol különórákat vesz, még akkor is, ha viszonylag sokat fordít rá (ő vagy a szülei).
De azért olyanok is vannak, akik olyasmit tanulnak még iskola mellett (lehet az ritka nyelv, mint pl. japán, kínai stb., de bármi mást ide értek most, ami számára nem iskolai órarendi óra). Az érdekelne, hogy ha konkrétan tanulsz már ilyesmit (akár magántanárnál, akár tanfolyamon), akkor mennyit áldoztok rá havonta.
Kérlek, írd le, hogy mit tanulsz, milyen formában, és mennyit enged meg a költségvetésetek.
Ha pedig nem jársz ilyesmire, akkor az érdekelne, hogy egyszerűen mennyit engedne meg a költségvetésetek bármi ilyesmire.
Én iskolába angolos vagyok, ott tanulom és csak négyes ötöseim vannak. Szeretem is azt. Szüleim 2 éve beszéltek rá hogy tanuljak még ez mellé valami más nyelvet. Németet tanulok külön tanfolyamokra járok. Szüleim állják a költségeket szeretnék ha ebbe a világba minél jobban tudjak boldogulni és azért a két nyelv nem egy rossz dolog. Jövőre megyek érettségizni akkor angolból fogok egyenlőre, a németet meg szerintem ideiglenesen felfüggesztem hogy tudjak az érettségire koncentrálni. Ha ez megvan folytatom majd tovább aztán abból leteszem a nyelvvizsgát is. Meg angolból is tervezem hogy megcsinálom érettségi után.
Ez mellett még sportolni is eljárok azt iskolán belül így annak minimális költségei vannak szerencsére.
Még tervezem hogy még egy nyelvet megtanulok az orosz és a spanyol között gondolkozok első sorban, majd elválik. 18/L
Köszönöm az eddigi válaszaitokat.
Többekkel beszélgettem ilyesmiről, és az volt a személyes tapasztalatom, hogy sok családnak ilyesmire általában legfeljebb 10-15 ezer forintja lehet. Persze némelyeknek biztos több, és persze olyanok is vannak, akiknek szinte semmi....
További válaszokat is szívesen meghallgatok :D
Köszönöm :)
Egyébként a magam részéről az ilyesmit a legjobb befektetésnek tartom - valahol hiszek abban, hogy a tudás hatalom és érdemes rá áldozni, érdemes belefektetni. Tény, hogy nem mindig egyik napról a másikra látható a megtérülése, de hosszú távon egészen biztosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!