3 év alatt meg lehet tanulni jól németül?
Figyelt kérdés
Az a helyzet hogy fogorvosihoz kéne majd.2012. máj. 28. 00:51
1/8 anonim válasza:
Ez nagyban függ a képességeidtől. Az orosztanárokat a 90-es években kb. 3 év alatt átképezték másik szakos nyelvtanárrá. Ha bármilyen szintű tanár lehetett belőle, azért az már megfelel a "jól" szintnek, szóval meg!
2/8 anonim válasza:
Simán. Attól függ milyen intenzitással tanulod.
3/8 anonim válasza:
3év alatt tanultam meg gimmnáziumban középfokú szintre
4/8 anonim válasza:
Persze, simán. Én 1,5 év önálló tanulás után játszva letettem a középfokú nyelvvizsgát, most kb. 2 éve foglalkozom a nyelvvel, és anyanyelvi beszélőkkel folyékonyan tudok társalogni a neten. Nem azt mondom, hogy hibátlanul beszélem a nyelvet és mindent tudok, néha kell szótáraznom, de általában megértem, amit mondanak vagy kikövetkeztetem a szövegkörnyezetből. Igaz, nem német nyelvről van szó, de szerintem bármelyik nyelvvel meg lehet csinálni ugyanezt.
5/8 anonim válasza:
Persze.
Valamikor heti 2 órában tanították középiskolában, és német nyelven leveleztem lengyel csajjal, ill. német nyelven írt ifjúsági képes újságot olvastunk. Ha ennél többet foglalkozol vele, símán perfekt lehetsz belőle 3 év alatt.
6/8 A kérdező kommentje:
Értem, akkor tehát lehetséges, köszönöm:)
2012. máj. 28. 10:51
7/8 anonim válasza:
Ez attól függ, hogy ki mit ért a "jól" fogalmán. Én német szakos tanár vagyok, sajnos jözel a 70-hez, egyfolytában foglalkozom a némettel, de nem merem állítani, hogy "jól beszélek" németül. Talán azt mondanám, hogy "tűrhetően".
8/8 anonim válasza:
Az orosz tanárok nyugati nyelvre való átképzésében érintett voltam.
Két év nyelvtanfolyam,középfokú komplex nyelvvizsga bizonyítvány megszerzése (nem sikerült feltétlenül elsőre!),aztán három év egyetem , nyelvtanári diploma. Ugye nem is olyan egyszerű!
Tegyük még hozzá azt is,hogy az orosz szakot nappali tagozaton végeztem húszon évesen.A németet negyvenes éveimben munka és család mellett.
Mindent lehet.Nehéz volt,de megérte!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!