Minden némettanár így osztályoz?
először is utálom a németet, azért tanulom ezt mert angolból már van érettségim, és nincs más lehetőség ( tehát kötelező még egy nyelv)
a baj az, hogy bukásra állok németből.
ma pl feleltem, a felelet nála így néz ki:
házifeladat ellenőrzés / nyelvtan / gyakorlás / szavak
na az én feleletem kb így alakult ma
a házim az olyan 90% ban jó lett
a nyelvtan szintén olyan 80-90%
a gyakorlás az szerintem tökéletes 100%
a szavakat nem tudtam ( 10 szót kérdezett kb 2-t tudtam)
és egyest adott...
a szódogák így néznek ki nála
ugye van egy szó, pl kipufogógáz
der abgas, -es, -e
der 1 pont
abgas 0,5 pont
-es 1 pont
-e 1 pont
és így 3,5 pont egy szó -.-
és már teljesen kivagyok akadva ezen. de amikor szóltunk neki, hogy ez így elég idétlen, akkor bebizonyította, hogy ez matematikailag helyes...
de basszus az ok hogy logikus de nem reális... mért ér 3 pontot a der die das meg a többes szám a szó meg mért ér csak felet???
tudom itt nem lelek megoldást.. csak ki kellett magam panaszkodnom, miként nehezíti meg az életem egy olyan dolog, amit krvara leszarok -.-
Ha új szavakról volt szó, akkor csodálkozom rajta, hogy a tanárod tíz szót kérdezett tőled, amikor egyértelmű volt, hogy nem tudod a szavakat. Amikor én még tanítottam, és valaki az új szavak közül a másodikat nem tudta, már elégtelent adtam. A szavak ismerete nélkül a nyelvtan ismerete kevés. Mindkettőt megfelelő szinten kell tudni. Hidd el, a tanár tudja, hogy mit miért pontoz így vagy úgy. Az osztályozás teljes mértékben az ő hatásköre. Abba nem szól(hat) bele senki. A te feladatod az, hogy bízzál a tanárodban, hogy jól csinálja azt, amit csinál, és azt és úgy tanuld meg, ahogyan ő kéri. Ha viszont elveszítetted benne a bizalmadat, akkor erről tájékoztasd az igazgatódat, és kérd, hogy helyezzen át egy másik párhuzamos osztályba vagy csoportba. Ha erre nincs lehetőség, akkor marad az iskolaváltás. De ezt csak végső esetben ajánlom, mert gondolj arra, hogy meg kell felelned majd egyszer a munkahelyeden is, és ha hozzászoksz ahhoz, hogy megfutamodsz a feladatok, a körülmények elől, még sok problémád lesz. Akkor fogsz boldogulni mindenhol, ha megtanulsz alkalmazkodni. Meg kell tanulnod, hogy nem a farok csóválja a kutyát-:)Az viszont baj, hogy bukásra állsz németből. Szívesen segítenék neked, írd meg, mit tehetek érted.
Esetleg beszéld meg KEDVESEN a tanároddal, hogy adjon még egy esélyt a javításra, és minden nap tanuld a szavakat, kérj meg valakit, hogy kérdezze ki. És kérd meg a tanárodat, hogy pontosan határozza meg, mi az, amit meg kell tanulnod ahhoz, hogy megkapd a kettest. Még van három hét, igaz? Ne add fel!
Üdvözöl és eredményes tanulást és kitartást kíván
Suzana Guoth
Én sem értem miért ér nála kevesebbet maga a szó, mint a névelő és a többesszámok... Mindkettő ugyanúgy fontos a helyes beszéd szempontjából, bár ha meg akarod értetni magad, akkor rossz ragozással is tudni fogja a német (ha akarja!) mit szeretnél mondani, megérti majd úgy is. Ez az ő dolga, nektek ezt el kell fogadnotok, nyilván tanári pályafutása során ezt a gyakorlatot tartja előnyösebbnek, célravezetőbbnek...
Nálunk általánosban 1 pontot ért a szó, felet a névelő és felet a többesszám, így 2 pontot ért a dolgozatban, kb 10-15 szót kérdezett egyszerre. Középiskolában már nem szódolgozatoztunk, nem is csináltunk semmit ://
Nincs más dolgod, mint leülni, többször átolvasni a szavakat és megjegyezni, ha mást nem következő órára bemagolni és kész. De ha nem érdekel, ha undorral csinálod, nem is fog jobban menni, egy kicsit állj hozzá pozitívabban, akkor könnyebb lesz, hidd el - tapasztalat - :D
Hát én még ezt jónak is látom hogy egy szó több mint 3 pontos:D
Képzeld magad az én helyzetembe. Nálunk úgy megy, hogy minden szó 1 pontot és, és ha a névelő, vagy a többesszám, vagy valami kis hiba is van benne, az már 0. Továbbá az is nulla, amikor nincs többesszám és nem teszed ki a: " ,- " :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!