Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Az emelt szintű angol érettség...

Az emelt szintű angol érettségi nehézségi szintje inkább a középfokú, vagy a felsőfokú nyelvvizsgáéhoz áll közelebb? Csak hogy tudjam, mennyit kellene még gyakorolnom.

Figyelt kérdés
2012. máj. 20. 22:15
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Én így állítanám sorrendbe őket nehézségük alapján:

Alapfokú nyelvvizsga, Középszintű érettségi, Középfokú nyelvvizsga, Emelt szintű érettségi, Felsőfokú nyelvvizsga.

Az emelt érettségi szerintem valamivel nehezebb a középfokúnál, de inkább ahhoz áll közelebb, mint a felsőfokúhoz. Egy felsőfokú nyelvvizsga sokkal nehezebb, rengeteg szót kell ismeri és használni ott, sokat kell írni, érvelni és szöveget érteni olykot elvont, komoly és bonyolultabb témákban, szerintem az sokkal több gyakorlást és felkészülést igényel, mint egy emelt szintű érettségi középfokú angol tudással.

2012. máj. 20. 22:57
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
középfok.
2012. máj. 20. 22:59
 3/3 A kérdező kommentje:

Hát igen, most nekiláttam az Euroexam oldalán nézegetni a felsőfokú nyelvvizsga feladatokat, de elég keménynek bizonyultak, a 15 perces "Hungarian to English" résznél például még lenne 2 hosszú mondatom és már szerintem ígyis kifutottam az időből. :)

Mindegy, mert nem sietek, igazából csak szeretném valamikor a jövőben letenni, és szeretnék megfelelően felkészülni rá.

Köszönöm a válaszokat!!!

2012. máj. 20. 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!