Sűrgős. Német mondatba kell ez? (lent, nagy betűvel van írva, amit nem tudok eldönteni, hogy kell-e oda) Kezdő vagyok, valaki segítsen pls!
Mennyibe kerül?- Was kostet IST(vagy)Ein(vagy)DAS/DIE Obst?----melyik való oda? Többet is lehet külön-külön? pl:Was kostet die Obst? vagy Was kostet ein Obst?
És ez a mondat jó így?->MÖCHEST du ein Obst? (itt is lehet a die/das-t lehet használni külön ?)
És ez a mondat jó így?-> Ein Bauernsalat kostet IST 9.80. (itt lehet az ist helyére die/ das?)
Ez így jó?->Mi a kedvenc ételed?-Was ist dein Liblingsessen?
Ez jó?->Hogy ízlik a sertéssült?- Wie schmeckt Der Schweinebrot. (miért kell ide a der?)
Tagadásnál mi a külömbség a nichts a nicht és a keine között? Mikor meyliket használjuk?( lécci egy példát írj ha tudsz, köszönöm)
Hogy kérdezed meg hogy van-e kedvenc ételed?
És azt hogy mondod, hogy nekem a kedvenc ételem a....
ez jó íz utóbbira?: Meine Lieblingsessen IST Tomatensuppe. (vagy az IST helyére die/eine)
Was kostet das Obst?
Möchtest du ein Obst?
Ein Bauernsalat kostet 9.80,ide nem kell ist.
A "was ist dein Liblingsessen?" az jó.
Wie schmeckt der Schweinebrot?-azért kell a "der",mert "a" sertéssült
A kein/keine-t főnevek előtt használják,a nichtet pedig igéknél,ha vmi cselekvést tagadnak.
Pl.Ich habe keine Zeit.-Nekem nincs időm.
Ich will nicht lernen.-Én nem akarok tanulni.
A nichts az pedig azt jelenti,hogy semmit.
Hast du Lieblingsspeise?-Van kedvenc ételed?
Meine Lieblingsspeise ist...-A kedvenc ételem a...(Ha többet sorolsz fel,akkor sind,nem ist.)
Mein Lieblingsessen ist die Tomatensuppe.Az ist a létige,az mindenféleképpen kell,de a névelőt is hozzá szokták tenni.Az eine-vel meg furán hangzana,"az én kedvenc ételem egy paradicsomleves? :D"
Remélem,mindenre válaszoltam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!