Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Sűrgős. Német mondatba kell...

Sűrgős. Német mondatba kell ez? (lent, nagy betűvel van írva, amit nem tudok eldönteni, hogy kell-e oda) Kezdő vagyok, valaki segítsen pls!

Figyelt kérdés

Mennyibe kerül?- Was kostet IST(vagy)Ein(vagy)DAS/DIE Obst?----melyik való oda? Többet is lehet külön-külön? pl:Was kostet die Obst? vagy Was kostet ein Obst?

És ez a mondat jó így?->MÖCHEST du ein Obst? (itt is lehet a die/das-t lehet használni külön ?)

És ez a mondat jó így?-> Ein Bauernsalat kostet IST 9.80. (itt lehet az ist helyére die/ das?)

Ez így jó?->Mi a kedvenc ételed?-Was ist dein Liblingsessen?

Ez jó?->Hogy ízlik a sertéssült?- Wie schmeckt Der Schweinebrot. (miért kell ide a der?)

Tagadásnál mi a külömbség a nichts a nicht és a keine között? Mikor meyliket használjuk?( lécci egy példát írj ha tudsz, köszönöm)

Hogy kérdezed meg hogy van-e kedvenc ételed?

És azt hogy mondod, hogy nekem a kedvenc ételem a....

ez jó íz utóbbira?: Meine Lieblingsessen IST Tomatensuppe. (vagy az IST helyére die/eine)

2012. máj. 9. 20:17
 1/2 anonim ***** válasza:

Was kostet das Obst?

Möchtest du ein Obst?

Ein Bauernsalat kostet 9.80,ide nem kell ist.

A "was ist dein Liblingsessen?" az jó.

Wie schmeckt der Schweinebrot?-azért kell a "der",mert "a" sertéssült

A kein/keine-t főnevek előtt használják,a nichtet pedig igéknél,ha vmi cselekvést tagadnak.

Pl.Ich habe keine Zeit.-Nekem nincs időm.

Ich will nicht lernen.-Én nem akarok tanulni.

A nichts az pedig azt jelenti,hogy semmit.

Hast du Lieblingsspeise?-Van kedvenc ételed?

Meine Lieblingsspeise ist...-A kedvenc ételem a...(Ha többet sorolsz fel,akkor sind,nem ist.)

Mein Lieblingsessen ist die Tomatensuppe.Az ist a létige,az mindenféleképpen kell,de a névelőt is hozzá szokták tenni.Az eine-vel meg furán hangzana,"az én kedvenc ételem egy paradicsomleves? :D"

Remélem,mindenre válaszoltam :)

2012. máj. 9. 21:17
 2/2 A kérdező kommentje:
Egy jegyemet javítottál a segítségeddel, köszönöm! Hálás vagyok!
2012. máj. 10. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!