Milyen jó szótanulási módszerek vannak? Hogy tanulsz te szavakat?
Figyelt kérdés
2009. jún. 24. 11:06
1/4 anonim válasza:
Mondatokkal tanuld és akkor sokkal jobban megmarad. Így nem csak a szót,de a szó használatát is megtanulod.
2/4 anonim válasza:
A magolás csak a rövid távú memória szintjén jó, mondjuk a következő szódolgozatra. De azért a lakást ki lehet címkézni az aktuális szavakkal, hogy véletlenül is rájuk essen a tekinteted. Minimum háromszor kell találkozni egy szóval a megjegyzéshez, de ez lehet több is. Valamihez lehet kötni is őket hangzásban, tartalomban.Hangosan kell kiejteni, hogy ne félj a beszédtől, illetve le is kell írni a helyesírás miatt. A vizuális típusúak mind-map-et (pókhálóágrajz)vagy képeket rajzolnak. A tankönyvi szövegeket kell olvasni, a szavakat mondatokba foglalni, könnyített olvasmányokat, később internetet olvasni, chtelni, és magától belemászik a fejedbe. Készíthetsz keresztrejtvényt, szókeresőt a barátaidnak és ők neked.
3/4 anonim válasza:
Szavakat úgy tanulok, hogy kb 10-15 szót olvasgatok egymásután. Aztán leírom magyarul és próbálom mellé írni pl. angolul. Megcsinálom ezt kb 2-3* aztán kiírom azokat a szavakat amiket nem tudtam még megjegyezni és így továbbb...
4/4 anonim válasza:
Nekem állítólag jó a nyelvérzékem, tehát megyeget a szó kiejtése is. A szótanulással úgy vagyok, hogy ha könnyű szavakat kell megtanulnom, akkor 1-szer elolvasom, és tudom, ha átlagos szavakat, akkor 3-szor kell elolvasnom, ha nehezeket kell, akkor 5-ször vagy 6-szor...
Nem tart 10 percnél tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!