Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Német "treten" igével kapcsola...

Német "treten" igével kapcsolatban segítség? Többi lent!

Figyelt kérdés

Perfektben mikor hat-os és mikor ist-es?

Vagy bármelyikkel lehet használni?

2012. máj. 3. 21:40
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha "lépni" jelentésben használják, akkor ist-es, de jelent "taposni, rúgni"-t is, akkor tárgyesettel áll, ilyenkor hat-os.

Szóval a mondatbeli jelentésétől függ, nem mindegy, mikor melyik segédigét használod.

2012. máj. 4. 13:25
 2/3 anonim ***** válasza:
Az igének két fő jelentése van: megrúgni valakit, valamit-ilyenkor tárgy van az ige mellett és ilyenkor "haben"-nal képezi a perfektet ill. lépni, ilyenkor nincs tárgy, és "ist"-tel képezi a perfektet.
2012. máj. 4. 13:30
 3/3 anonim ***** válasza:
A 13.25-nek: egyszerre írtuk, nem az volt a szándékom, hogy "lemásoljalak", de közben kaptam egy E-mailt, és miután azt elolvastam, küldtem csak el a választ. De egyformán gondoltuk a megoldást.
2012. máj. 4. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!