Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Akik mostanában nyelvvizsgázta...

Akik mostanában nyelvvizsgáztak a Rigó utcában, megírnátok milyen volt? Még mindíg "legendásan" nehéz?

Figyelt kérdés
Engem elsősorban a francia érdekelne, de az összes tapasztalatot szivesen várom.
2009. jún. 22. 11:07
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Szóbelije nem nehéz, sokan választják, mert nem kérnek annyi mindent. Íráseli meg szerintem a felkészülésen múlik. Ha tisztességesen felkészültél, sokat gyakoroltál, tényleg tudod a nyelvet, főként ugye a nyelvtant :), jól fordítasz, akkor nem ér meglepi..
2009. jún. 22. 12:06
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
idén, nagy szégyen de háromszor voltam nyelvvizsgázni rigó utcán, franciából. A szóbeli sikerült, nem is volt nehéz, a vizsgáztatók is kedvesek voltak...az irásbeli nos...Én azt hittem jól tudom ezt a nyelvet, a suliban, különtanárnál is mindig jól ment, a vizsgákat mind könnyűnek éreztem...mégis sorra bukok meg:( Szóval engem hiába mondanak jónak franciából, mégis újra és újra meglepődöm. Kiváncsi vagyok, mi lesz negyedjére??
2009. jún. 22. 12:33
 3/9 A kérdező kommentje:
Sok siker kívánok hozzá. Esetleg jártál felkészítő tanfolyamra is?
2009. jún. 22. 15:57
 4/9 anonim ***** válasza:
nem, nem jártam, bár lehet, hogy kellett volna....=)
2009. jún. 22. 21:35
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ne haragudj, hogy érdemben nem tudok hozzászólni, de örülök, hogy rátok találtam.:)

Én is ebben a cipőben járok, franciából szeretnék középfokúzni. Te mikor szeretnél menni?

Jaa, és az előzőtől szeretném megkérdezni, hogy milyen eredményt ért el, hogy megbuktatták? Mert én is ettől félek, ugyanis egy-egy fordítási feladat szubjektíven értékelhető, szóval csak a javító jóindulatától függ a dolog.

2009. jún. 22. 22:39
 6/9 A kérdező kommentje:

Én novemberben szeretnék menni, ha ráakadnék egy jó kis erős tanfolyamra, akkor lehet hogy megpróbálnám augusztus-szeptemberben is.

Bár nem vagyok biztos a tudásomban,sajna nem vagyok elég szorgalmas, ha meghúznak, tudom miért lesz...

2009. jún. 23. 08:57
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
én vagyok az előző...a bukást úgy képzeljétek el, hogyha az irásbeli egyik feladattipusán nem érsz el 40% ot, akkor autómatikusan bukta az egész irásbelid:( Ezt az újitást valamikor januárban vezették be... Igen, a forditás az elég szubjektiv, illetve én arról is hallottam, hogy a franciáról magyarról forditásnál a helyesirásért is vonnak le pontokat.... De nem akarom senkinek se elvenni a kedvét, ez van, ezt kell szeretni!
2009. jún. 23. 11:40
 8/9 A kérdező kommentje:
Sajna nincs sok lehetőség. :(
2009. jún. 23. 17:18
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

én német középfokfot csináltam, szeptemberben megyekk felső fokra.

Nekem elsőre sikerült.

Azt tanácsolom, hogy a nyelvtant nézd át + a levélíráshoz kifejezéseket, szóbelire pedig az általános témákta és akkor menni fog.

A tesztoldással nem mész semmire, helyette nézd át a nyelvtant és olvass francia szövegeket!!!

18 éves lány- nem vagyok se stréber, se nyelvzseni :)

sok sikert

2009. jún. 25. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!